Detektor på nett var nix problem

Produksjonsselskapet la ut suksessfilmen Detektor på nettet, både for PR og for erfaring.

Produksjonsselskapet la ut suksessfilmen Detektor på nettet, både for PR og for erfaring.

Christiania Film produserte den norske suksessfilmen Detektor, og sørget for å få den lagt ut på en 'hemmelig' visning på Internett i forkant av premieren.

I samarbeid med Dagbladets DB Medialab, nettleverandøren Powertech og datamaskinselgerne i Officeline ble filmen gjort tilgjengelig for 150 utvalgte.

- Så vidt jeg vet gikk det veldig bra. Filmen lå på en Apple G4, og Powertech (Dagbladets nettleverandør til bl.a. start.no, red. anm.) kobla den på nettet, sier produsent Edvard Dreyer til digitoday.no.

Følg saken i digitoday:
Først i verden med Det Største i Verden?
Neste norske Robsahm-film kan bli laget via Internett
Avansert men strømlinjeformet løsning for nett-film
Detektor på nett var nix problem

Filmen ble lagt ut i QuickTime-format, komprimert i for tre ulike båndbredder, - modem, ISDN og fastlinje.

- Det var ikke noe problem rent teknisk sett. Det er tidkrevende, men ikke problematisk. Og med siste versjon av QuickTime var det ikke noe problem i det hele tatt. Prosjektet var bra rent PR-messig, men også fordi det er teknisk interessant å få en avklaring på hva som kan gjøres, sier Dreyer.
Mer om filmteknologien QuickTime:
MPEG II kommer strømmende med QuickTime
Gratis QuickTime-server for fem operativsystemer
Han mener at filmvisninger på nettet er på full fart inn.

- Det er klart formatet er interessant, for eksempel å kjøre et 'on demand'-prinsipp på film. Det er åpenbart at det lar seg gjøre, om det er på kabel, bredbånd eller hva. Tre år fra nå vil vi ha båndbredde og komprimering som gir oss en veldig bra oppløsning.

Og da er det etpar andre momenter som kommer inn, mener han.

- Rettighetsavklaring vil bli viktig. Dessuten må det gå an å tjene penger på dette, ellers er det ingen som vil å gjøre det, avslutter Dreyer.

Til toppen