Dette blir utseendet til IE9

Microsoft med bildelekkasje.

Dette blir utseendet til IE9

Microsoft med bildelekkasje.

Microsoft har så langt kommet med fire testutgaver av Internet Explorer 9, men disse har fortalt null og niks om hvordan selskapet ønsker at nettleseren skal se ut og oppføre overfor brukeren.

Nå viser det seg at Microsoft i Russland, enten bevisst eller ved en feil, har lagt ut et bilde som angivelig viser brukergrensesnittet til den kommende nettleseren. Det skriver ZDNets Mary-Jo Foley i sin blogg.

Bilde skal ha blitt lagt ut på pressesidene på det russiske nettstedet til Microsoft, men har senere blitt fjernet igjen.

Bildet viser et kombinert adresse- og søkefelt på toppen, knapper for å bla forover og bakover, samt tre knapper øverst til høyre, som trolig er henholdsvis hjem, favoritter og innstillinger.

Angivelig brukergrensesnittet til IE9
Angivelig brukergrensesnittet til IE9 Bilde: ZDNet/Mary-Jo Foley

Foley skriver at det på den russiske siden var oppgitt at nettleseren vil ha et nytt, forenklet navigasjonsfelt som gir mer plass til selve webinnholdet. Det oppgis også at det vil være bestemmelser for «anerkjente» eller «beskyttede» nettsteder, noe som skal bety at disse nettstedene vil kunne være tilgjengelige direkte fra oppgavelinjen i Windows, uten at IE må lastes først.

Dette skal kunne gjøres ved å klikke på et bilde av en knappenål i adressefeltet eller ved å åpne nettstedet i en ny fane og så dra dette over i oppgavelinjen. Det er uklart om dette vil fungere andre steder enn i Windows 7.

Ved hjelp av Windows Aero Snap skal det være enkelt å dra faner over i et nytt nettleservindu, slik at i alle fall to websider kan sees på en gang. Noe tilsvarende finnes også i flere andre nettlesere.

Microsoft har ifølge Foley verken bekreftet eller avkreftet informasjonen på websiden som har blitt fjernet, men trolig dreier informasjonen seg om betaversjonen av IE9, som skal slippes den 15. september.

Det er fortsatt uklart når den endelige versjonen av IE9 vil bli klar, men mye tyder på at det først vil skje etter nyttår.

    Les også:

Til toppen