- Dette er alvorlig for Funcom

Glanstiden deres kan være over, sier analytiker.

- Dette er alvorlig for Funcom
Spillselskapet Funcom faller onsdag tungt på børsen, etter det ble bekreftet at de har permittert halve staben. Årsaken er sviktende inntekter etter lanseringen av storspillet The Secret World (bildet). Bilde: Funcom

Funcom-aksjen har den siste tiden fått juling, etter en skuffende lansering av storsatsingen The Secret World.

Det norske spillselskapet bekreftet onsdag at halvparten av de ansatte har blitt permittert.

Meldingen fikk markedsverdien til å stupe ytterligere. I skrivende stund er aksjekursen ned 7,59 prosent for dagen.

Dermed har kursen hittil i år falt hele 81,28 prosent.

- Selskapet har vært åpen om at hvis The Secret World ikke blir en suksess, så blir de nødt til å gjennomføre en kraftig restrukturering. Det er det vi ser nå, sier Carnegie-analytiker Espen Torgersen til digi.no.

Han hadde på forhånd forventet at Funcom kunne bli nødt til å permittere så mange som 40 prosent av staben, gitt den svake lanseringen.

- Glanstiden er over

Carnegie har ikke noe kursmål eller rating for Funcom. Det skyldes den svært uoversiktlige situasjonen selskapet nå befinner seg i.

- Vi kan ikke famle rundt i mørket og lete etter lys. Det er så dramatiske endringer fra ett kvartal til et annet og svært mangelfull informasjon. Vi må vente til Funcom rapporterer tall til uken. Men det er ingen prematur konklusjon å si at glanstiden deres på børsen er over, i hvert fall for en god stund framover. Dette er alvorlig, sier Torgersen til digi.no.

    Les også:

Les mer om: