JUSS OG SAMFUNN

Dette er Internett i Norge anno 2000

Postmenn slår seg opp som Internettspekulanter. Hyperaktive unge menn blir portrettert på Lørdagsrevyen NRK som om de skulle ha funnet opp kruttet på ny. (Skryter av magesår gjør de også.) En fotballklubb kaller sin andel av aksjer i et nettselskap for femi... Telenor lanserer folke-WAP.

Andreas Øwre
15. mars 2000 - 15:03

Hvor vil det hele ende? International Data Corporation (IDC) pleier å titte inn i spåkula sånn rundt juletider hver år. I år som i fjor er konklusjonen at den virtuelle verden - det er Internett - kommer til å smelte sammen med den virkelige verden. Konvergens kaller man det med et fint ord. (Ingen skjønner helt betydningen, men det er ikke så farlig.)

Tar vi så en titt ut over det ganske land - og antar at IDC har rett - så vil følgende fenomener kunne observeres i nær fremtid:

1: Start kjøper opp Rosenborg. Nils Arne Eggen blir ansatt som webmaster og Rune Bratseth deler ut femi opsjoner til alle spillerne.

2: Are Kalvø blir nødt til sette seg ned og skrive om hele Harryboka si. De virkelige Harryene finner man snart i landets mange styrerom. Are Kalvø blir tilbudt en skikkelig bunke harry opsjoner etter omskrivingen.

3: Åge Aleksandersen skriver en folkelig låt om Internett. Den heter "Da Internett kom inn i stua". En hyllest til det digitale, millioner av kroner, sitte på rompa og surfe og mykje bits og bytes. Han får selvfølgelig Spellemann og tilbud om å kjøpe en andel av de maskuline aksjene i den norske portalen www.innistua.com.

Kan noen slå av lyset snart?

PS: Jeg har hørt at First Tuesday er blitt Harry. Er det positivt mon tro, sitter millionene om enda løsere? Jeg har noen knallgode dåttkåmmideer på lager...

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra