ANALYSER

- Dette er lovende for Nokia

Windows-mobilen selger faktisk bra, ifølge analytikere.

Nokias toppsjef Stephen Elop ved den storstilte lanseringen av selskapets første Windows-mobil i London i fjor høst.
Nokias toppsjef Stephen Elop ved den storstilte lanseringen av selskapets første Windows-mobil i London i fjor høst. Bilde: Nokia
23. jan. 2012 - 12:23

Det er knyttet stor spenning til hvor mange Windows-mobiler Nokia har maktet å selge, siden de ifjor satset hele selskapets framtid på Microsofts operativsystem.

I fravær av offisielle salgstall meldte flere uavhengige tallknusere om svak etterspørsel, noe som kunne tyde på en flopp. Nokia svarte imidlertid pessimistene med å si at salget gikk utmerket, i hvert fall i Storbritannia.

Lystige prognoser

Nå har flere analytikere rukket å justere sine anslag i etterkant av julehandelen. Det er ganske lystige tall, sett med Nokia-øyne.

Lumia-serien av telefoner med Windows Phone ble lansert i seks europeiske land i november. Resten av året ble det solgt 1,3 millioner enheter, sier et gjennomsnitt av anslagene til 22 ulike analytikere, sammenstilt av Bloomberg.

Prognosene viser fra 800.000 solgte eksemplarer til to millioner. Bare én av 22 analytikere mente salget lå under millionen før nyttår.

- Tallene er lovende. Hvis Nokia får til en sterk lansering og overgår minst én million og salget vedvarer på et slikt nivå, så vil de kunne vinne tilbake troen hos investorene, sier fondsforvalter Espen Furnes i Storebrand til Bloomberg.

Fasiten er ikke veldig langt unna. Trolig vil Nokia avsløre detaljer om Windows Phone-salget når de torsdag denne uken legger fram regnskapet for fjerde kvartal og hele årsresultatet for 2011.

Salget vil uansett ikke preges av etterspørselen her til lands. I Norge blir ikke Lumia 800 og den enklere modellen Lumia 710 offisielt lansert før ved månedsskiftet.

I en fersk spørreundersøkelse utført av Netcom sier nær 20 prosent at de vil vurdere å kjøpe en Windows Phone i 2012. Én av tre har tro på at operativsystemet vil klare å bite ifra seg mot Android og iOS, som i fjor tok rubbel og bit av markedet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.