FORBRUKERTEKNOLOGI

Dette er Microsofts Origami-prosjekt

Microsoft offentliggjorde i dag hva selskapets Origami-konsept egentlig går ut på.

9. mars 2006 - 11:40

Microsoft har i drøyt to uker gitt løfter om mer informasjon om selskapets Origami-prosjekt på dette nettstedet. Nå er det hele avdekket og, som alle vel nå hadde gjettet, er det snakk om en liten, håndholdt PC basert på Intels Ultra Mobile PC-plattform (UMPC).

I likhet med UMPC er også Origami et konsept, ikke et endelig produkt. Det er ikke Microsoft som vil tilby disse maskinene. I stedet vil maskiner tilbys av andre selskaper.

Origami-baserte UMPC-er vil leveres med komplett Microsoft Windows XP Tablet PC Edition, sammen med Windows Touch Pack, som består av fem hovedfunksjoner:

  • Program Launcher - Et brukertilpasset grensesnitt som lar brukeren få rask tilgang til de mest brukte programmene og websidene, sortert etter kategori
  • Brilliant Black - Et skall til Windows Media Player som gjør det enklere å styre programvaren ved hjelp av fingeren.
  • DialKeys - Et program levert av Fortune Fountain som gjør det mulig å skrive inn tekst rett på den trykkfølsomme skjermen.
  • Touch Improvements - En gruppe innstillinger som skal gjøre Windows enklere å bruke og vise på en UMPC.
  • Sudoku - En UMPC-tilpasset utgave av spillet.

Microsoft nevner også programvare og tjenester som Microsoft Office, inkludert OneNote, FolderShare, Microsoft Streets and Tips 2007 og MovieLink.

Ifølge Associated Press vil senere versjoner være basert på Windows Vista.

    Les også:

Maskinene vil veie under 900 gram og leveres med en skjerm på omtrent 7 tommer. Oppløsningen skal være på minst 800 x 480 piksler. Maskinene skal ha støtte for WLAN og Bluetooth. De vil være basert på prosessorene Intel Celeron M, Intel Pentium M eller VIA C7-M.

Utover det kan det virke som om mye er opptil den enkelte produsent. Dette gjelder utstyr som fysisk tastatur, USB-porter og minnekortleser. Enkelte vil kunne inkludere GPS-støtte, webkamera, fingeravtrykkleser eller digital TV-tuner.

De vil leveres med en harddisk med plass til mellom 30 og 60 GB med data. Batteritiden vil typisk være på mellom 2,5 til 3 timer.

Krammer oppgir at forventet utsalgspris på de Origami-baserte UMPC-ene vil være på mellom 600 og 1000 dollar.

UMPC-modellene vil ifølge Microsoft ikke konkurrere direkte med andre små, Windows XP-baserte maskiner som OQO og Fujitsu LifeBook P1500D, fordi disse er designer for bedriftsmiljøer. UMPC er definitivt et konsumentprodukt.

Microsoft har i tillegg til å levere programvaren, tilbudt referansedesign til plattformen. De første prototypene ble klare for ni måneder siden, forteller Mika Krammer, en markedsdirektør i Microsofts Windows Mobile-enhet, til Associated Press. Origami-prosjektet er basert på et tidligere Microsoft-prosjekt, Haiku, som ble åpnet i 2002.

De første maskinene vil være basert på Intels prosessorer. Disse vil komme fra selskaper som Samsung og kinesiske Founder i begynnelsen av neste kvartal. Asus ventes å komme med en modell kort tid etter. Modeller basert på VIA-prosessoren vil bli levert av TabletKiosk og PaceBlade Japan. Også disse skal komme i løpet av neste kvartal.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.