Dette er Netcoms 4G-modem

- Ti skritt nærmere lansering av verdens raskeste mobilnett.

Dette er Netcoms 4G-modem
Modem for tilkobling til Netcoms nye 4G-mobilnett skal leveres fra Samsung. (Foto: Netcom)

Netcom bygger et av verdens første 4G-mobilnett i Oslo, og har lovet at det raske LTE-baserte nettverket åpner for bruk tidlig i 2010 (Long Term Evolution).

Den teoretiske overføringshastigheten er på 150 Mbit/s. I praksis skal brukerne oppleve ti ganger så rask datatrafikk som i dagens Turbo 3G-nett.

Det krever helt nytt utstyr for brukerne. Foreløpig finnes verken modem eller mobiltelefoner som støtter dette på markedet.

Netcom kunngjør i dag at de inngår avtale med Samsung om leveranse av 4G-modem, som skal være tilgjengelig til lanseringen av det nye mobilnettet.

Samsung skal levere 4G-modem til Netcom. USB-pinnen er like liten som 3G-modem, men vil gi ti ganger så rask overføring. (Foto: Netcom)
Samsung skal levere 4G-modem til Netcom. USB-pinnen er like liten som 3G-modem, men vil gi ti ganger så rask overføring. (Foto: Netcom)

- Dette tar oss ti skritt nærmere 4G-lanseringen. Modemet blir like enkelt å bruke som dagens Turbo 3G-modemer, og vil gi kundene våre tilgange til mobile bredbåndshastigheter som vi hittil bare har sett med de aller raskeste ADSL-linjene, sier Netcom-sjef August Baumann i en pressemelding.

Fra fuglekasse til liten brikke

Det nye modemet er som tidligere 3G-modem basert på USB-tilkobling, og vil ellers ha samme størrelse.

- Da vi demonstrerte 4G-nettverket for første gang for pressen tidligere i sommer var 4G-modemet vi benyttet like stort som en fuglekasse. Nå har vi fått på plass avtalen som sikrer leveranse av små USB-modem, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus til digi.no.

Han forteller at bildene Netcom i dag gir ut, er av prototypen på det nye modemet, men sier også at det er slik de faktisk bli seende ut, når de tilbys neste år.

Netcom holder foreløpig kortene tett til brystet hva gjelder selve lanseringstidspunktet, men sier at utrullingen går etter planen. Tidlig i 2010 skal 4G-nettet åpne i Oslo.

    Les også: