Dette kan bli Apples største oppkjøp

Snuser på japansk brikkedesign, ifølge kilder.

Dette kan bli Apples største oppkjøp
Ansatte på jobb i den japanske brikkegiganten Renesas Electronics. Bildet er av eldre dato. Apple sies å være villig til å bla opp et milliardbeløp for selskapet eierandel i Renesas SP Drivers. Bilde: IMAGO/ All Over Press

Apple er i forhandlinger om å overta deler av den japanske halvledergiganten Renesas Electronics, nærmere bestemt Renesas SP Drivers. Det melder Nikkei.

Renesas Electronics er en av verdens største leverandører av mikrobrikker. Under en ellers stille dag på Tokyo-børsen hoppet aksjekursen deres på et tidspunkt mer enn 10 prosent.

Apple skal være villig til å betale 50 milliarder yen (2,9 milliarder kroner) for selskapets 55 prosent eierandel i Renesas SP Drivers, som er en joint venture.

Tokyo-baserte SP Drivers utvikler drivere og mikrokontrollere for styring av små og mellomstore LCD-paneler, typisk til bruk i smarttelefoner og nettbrett. Selskapet oppgir å ha om lag 240 ansatte.

Dette selskapet sies å være eneste leverandør av LCD-brikker til iPhone, noe som kan forklare Apples angivelige interesse.

– Renesas har slitt med svak ordreinngang og hard konkurranse fra blant annet Samsung, skriver nyhetsbyrået Reuters i sin melding om oppkjøpet.

Sharp ventes å være villige til å selge sin 25 prosent eierandel i selskapet, ifølge Nikkei. Resten av Renesas SP er eid av taiwanske Powerchip, som står for selve brikkeproduksjonen.

Hvis opplysningene stemmer kan dette bli det største kjente oppkjøpet i Apples historie. Apple er i mindre grad enn andre IT-giganter kjent for aller dyreste oppkjøpene.

Det er fortsatt kjøpet av NeXT i 1996 for 404 millioner dollar (2,4 milliarder kroner), som også markerte Steve Jobs' tilbakekomst, som representerer det hittil høyeste kjente beløpet de har betalt for et selskap.

Apple har de siste årene sikret seg en rekke brikkespesialister.

    Les også: