BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dette kan bli en ny måte å møte folk på

Norskutviklede Wonderloop lanseres i dag.

Gründeren Hanna Aase viser frem Wonderloop på et arrangement i Oslo.
Gründeren Hanna Aase viser frem Wonderloop på et arrangement i Oslo. Bilde: Andreas Wisle
21. okt. 2014 - 14:51

Wonderloop er et norskutviklet sosialt nettverk som har fått en god del omtale i utlandet da det ble lansert i USA fjor høst, men har ikke vært tilgjengelig for norske brukere før nå.

Hva er konseptet? Man kan ta opp korte videosnutter om seg selv, som skal fungere som en introduksjon. Disse skal brukes til å finne relasjoner, bli kjent med nye mennesker og knytte forbindelser.

Ideen er at Wonderloop skal hjelpe først og fremst profesjonelle til å finne hverandre, ikke å være et bredt sosialt nettverk fylt med masse unødvendig informasjon. Og videointroduksjonene skal gjøre at det fremstår som mer personlig og direkte enn for eksempel LinkedIn.

Det skal på en måte etterligne hvordan man møter hverandre i virkeligheten, ifølge gründeren Hanna Aase.

Samtidig har Wonderloop en viss følelse av eksklusivitet, da det er basert på invitasjoner. Når man registrerer seg, havner man også på en venteliste for invitasjon.

Enkelthet er stikkordet, og man skal slippe å forholde seg til massevis av bilder og annet innhold. I stedet går man direkte til videopresentasjonene. På denne måten skal man kunne bygge et nettverk bestående av folk man har et genuint fellesskap med.

Wonderloop inneholder en søkemotor som lar brukerne finne hverandre basert på lokasjon, navn, bransje eller kunnskaper.

Hanna Aase satset stort på appen. Hun har brukt flere år, samt egne penger, på å utvikle konseptet. Nå er det imidlertid nye investorer på plass, og Innovasjon Norge har også gitt sin støtte – etter opprinnelig å ha avslått søknaden. Når Wonderloop åpnes i Norge, finnes det allerede 5000 nordmenn på ventelisten. Samtlige skal godkjennes i dag.

Hanna Aase og Julie Berg i Wonderloop. <i>Bilde: Andreas Wisle</i>
Hanna Aase og Julie Berg i Wonderloop. Bilde: Andreas Wisle

De nye storinvestorene er blant annet den norske shipping-mogulen Peter Anker, samt den anerkjente afrikanske milliardæren og filantropen Tony Elumelu.

– Det er veldig stort for oss å ha såpass store personligheter som investerer penger, sier daglig leder Julie Berg til digi.no.

Det er ikke bare de to store navnene som har investert i det siste, også Innovasjon Norge, pluss en god del anonyme investorer, har bidratt med penger.

– Vi har mange investorer, men vi kan ikke gå ut med så mange av navnene, sier Berg.

Wonderloop har foreløpig fått inn 3,7 millioner kroner, og målet er 7 millioner.

– Innovasjon Norge så ikke helt visjonen til Wonderloop, sier Julie Berg, og det tok litt tid å overbevise dem, men nå er de med på laget. Samtidig har det vært viktig å tilpasse appen til det norske markedet, med fullt støtte for språket, slik at det blir lettere å finne koblinger også her til lands.

Per i dag er kontaktbyggingen begrenset til brukere som er på Wonderloop, og nettverkene er ikke knyttet til andre sosiale medier. – Det tar tid å bygge relasjoner, og vi vil gi folk tiden til å ta det første steget, forteller Julie Berg, men lover at en webversjon kommer rundt juletider. Da blir det lettere å dele profil til andre sosiale nettverk om man ønsker det, men eventuell tettere integrasjon får vente inntil videre.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.