MICROSD

Dette kortet kan lagre fire måneder med kontinuerlig videoopptak

Micron først med å annonsere et microSD-kort med så mye som 1,5 terabyte lagringsplass.

MicroSD-kortet i400 fra Micron skal være det første som får en lagringskapasitet på 1,5 terabyte.
MicroSD-kortet i400 fra Micron skal være det første som får en lagringskapasitet på 1,5 terabyte. Foto: Micron
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. juni 2022 - 16:33

Kapasiteten til flashminnekort er i vekst. Denne uken avduket Micron et microSD-kort – altså en lagringsenhet på størrelse med en fingernegl – som kan lagre intet mindre enn 1,5 terabyte med data. Selskapet mener dette er det første med så høy kapasitet. Fra før finnes det kort i dette formatet som kan lagre 1 terabyte med data. 

Det er ikke spesielt overraskende at det kommer microSD-kort med større kapasitet. Også det nye kortet er basert på SDXC-standarden (Secure Digital Extended Capacity) fra 2009, som omfatter kort med opptil 2 terabyte lagringsplass. I 2018 kom SDUC (Secure Digital Ultra Capacity). Den dekker kort med lagringsplass på mellom 2 og 128 terabyte. 

Du får hjelp til å finne fram i microSD-jungelen i denne saken.

Beregnet for video

Det nye kortet er spesielt laget for å støtte behovene til profesjonell videosikkerhet, altså lagring av video fra overvåkningskameraer. Det er basert på Microns 3D-NAND-celler med 176 lag.

Ifølge Micron er det mulig å lagre lokalt så mye som 120 dager med overvåkningsvideo på de kommende kortene, uten at de nevner forutsetningene for dette. Kortet skal støtte kontinuerlige opptak med høy kvalitet døgnet rundt i minst fem år. Dette innebærer overskrivning av de til enhver tid eldste dataene.

Det skal også samtidig kunne håndtere opptak av 4K-video og opptil åtte AI-hendelser i sekundet. Dette kan være slikt som objektgjenkjenning, ansiktsgjenkjenning og gjenkjenning av bilskilt. 

Foreløpig er kortene i prøveproduksjon og tilgjengelige for utvalgte kunder. 

Foreløpig finnes løsningen bare i beta, og kun for enkelte land.
Les også

Spotify lanserer KI-generering av spillelister

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.