Dette mangler i mobil IE10

Har ikke identisk støtte for webinnhold som pc-versjonene.

IE10 for Windows Phone 8 er et betydelig skritt framover i forhold til forgjengeren, men mangler en del funksjonalitet som det er nyttig for webutviklere å være klar over.
IE10 for Windows Phone 8 er et betydelig skritt framover i forhold til forgjengeren, men mangler en del funksjonalitet som det er nyttig for webutviklere å være klar over. (Bilde: Samsung)

Har ikke identisk støtte for webinnhold som pc-versjonene.

I Windows 8 tilbyr Microsoft to ulike utgaver av Internet Explorer 10 – én for den Modern UI-baserte startskjermen og én for det klassiske skrivebordet. De to utgavene ser svært forskjellige ut, men den største forskjellen under skallet er at Modern UI-versjonen (også kalt for Metro-utgaven) ikke har støtte for plugins generelt, og den integrerte Flash-støtten har visse begrensninger.

Snart skal det også komme en testversjon av IE10 til Windows 7, men det finnes enda en versjon av IE10 med sitt eget sett av egenskaper, nemlig versjonen som følger med Windows Phone 8.

Forskjellene mellom mobilutgaven og det man nok gjerne kan kalle nettbrettutgaven av IE10, er flere. I går kom Microsoft med et blogginnlegg som inneholder en oversikt som kan være til nytte for webutviklere.

Mobilutgaven av IE10 støtter ikke video som er integrert i websider. Dette betyr sannsynligvis at for eksempel videoen som er inkludert i det nevnte blogginnlegget, ikke vil vises i nettleseren.

Nettleseren mangler noe støtte for programmingsgrensesnitt for berøringsbasert panorering og zooming. Støtten for flerspors HTML5-lyd mangler, det samme gjør støtten for programmeringsgrensesnitt for Drag-and-drop. Støtten for File API er begrenset, mens Window.open ikke returnerer noe gyldig vindusobjekt. Det sistnevnte skyldes at hvert vindu i mobilnettleseren er isolert i hver sin sandkasse.

Mobilutgaven av IE10 mangler også støtte for Microsoft egne ActiveX- og VBScript-teknologier, samt en del brukergrensesnittfunksjonalitet som de øvrige utgavene av IE10 tilbyr.

Sammenlignet med IE-utgaven som er tilgjengelig i Windows Phone 7.x, tilbyr IE10 for Windows Phone 8 likevel mange nyheter under skallet, både knyttet til CSS og andre webstandarder. En del av disse er nevnt i det omtalte blogginnlegget.

    Les også:

Til toppen