Dette programmet bør du kjøre jevnlig

Sikkerheten til Windows-PCer kan bli langt bedre dersom man bruker Secunias PSI-program.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. nov. 2008 - 15:42

De fleste oppegående brukere av Windows installerer jevnlig oppdateringene som kommer med Windows Update-tjenesten. Men denne inkluderer bare oppdateringer til programvare som leveres av Microsoft. Svært mange sårbarheter, som kan gi ondsinnede systemtilgang, opptrer i annen programvare som mange bruker.

Problemet for mange er å vite når det har kommet sikkerhetsoppdateringer til denne andre programvaren. Riktignok forteller mye programvare om dette selv, men det er langt fra alltid tilfellet.

I dag lanserte sikkerhetsselskapet Secunia programvaren Personal Software Inspector 1.0 (PSI), etter 17 måneder med betatesting. Med dette programmet kan Windows-brukere få skannet PC-en etter programvare som trenger en oppdatering. Det forteller også hvor oppdateringene kan lastes ned, og i en del tilfeller bidrar PSI til at det holder med et klikk i brukergrensesnittet for å igangsette installasjonen.

I alt støtter PSI mer enn 7000 ulike programmer. Det kan startes av brukeren ved behov eller kjøres i bakgrunnen og varsle brukeren når nye oppdateringer blir tilgjengelig til den installerte programvaren.

PSI er gratis å laste ned fra denne siden. Det kan brukes av privatpersoner. Til bedrifter tilbys programmet Network Software Inspector, som koster penger.

Secunia PSI finner oppdateringer til over 7000 ulike programmer.
Secunia PSI finner oppdateringer til over 7000 ulike programmer.
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.