Dette skal bli verdens klart raskeste SSD

Kommer til sommeren.

Dette skal bli verdens klart raskeste SSD

Kommer til sommeren.

Det gjøres store framskritt innen flashminne- og SSD-teknologien for tiden. Nå melder Seagate, selskapet som var den ledende leverandøren av harddisker, at det skal demonstrere en tilsynelatende eksepsjonelt rask SSD under Open Compute Project Summit 2016, som åpner i dag i San Jose, California. Denne SSD-en skal komme i salg i løpet av sommeren.

SSD-en, som ennå ikke har fått noe offisielt produktnavn, skal kunne levere så mye som 10 gigabyte med data per sekund. Seagate bruker begrepet «troughput» (gjennomstrømning) om denne hastigheten, uten å gå nærmere inn på hva dette innebærer. Vanligvis oppgis hastighetene til SSD-er med hvor raskt de kan lese og skrive henholdsvis sekvensielt og vilkårlig.

Seagate oppgir dog at de beste SSD-ene på markedet i dag har en gjennomstrømningshastighet på 6 gigabyte per sekund. I fjor høst kom Intel med en gruppe SSD-er med sekvensiell lesehastighet på 5 gigabyte per sekund, så trolig er dette mål som er sammenlignbare.

Bruksområde

Den kommende SSD-en fra Seagate er primært beregnet for store datasentre. Den skal tilfredsstille kravene til Open Compute Project-spesifikasjonen om blant annet energieffektivitet.

Felles for de aller raskeste SSD-ene er at de er basert på NVMe-protokollen (Non-Volatile Memory Express) og PCI Express-grensesnittet (PCIe), som har langt høyere kapasitet enn grensesnitt som SATA og SAS.

En faktor som bidrar til den høye hastigheten til den kommende SSD-en, er at den krever PCIe-spor med 16 baner (x16), dobbelt så mange som det de nevnte SSD-ene fra Intel krever.

Modellering av x8-varianten avden kommende SSD-en.

Seagate planlegger å tilby en variant av den nye SSD-en som bare krever 8 baner. Med en gjennomstrømningshastighet på 6,7 gigabyte per sekund skal også denne være noe raskere enn det som finnes på markedet i dag.

Selskapet har så langt ikke oppgitt andre detaljer om teknologien som er brukt i disse enhetene.

Til toppen