Deutsche Telekom omsatte for over fire milliarder euro

Konsernsjef Ron Sommer i det tyske teleselskapet Deutsche Telekom har rapportert resultat for tredje kvartal som er bedre enn ventet.

Konsernsjef Ron Sommer i det tyske teleselskapet Deutsche Telekom har rapportert resultat for tredje kvartal som er bedre enn ventet.

Driftsresultat før ned og avskrivninger (EBITDA) økte fra 3,9 til 4,1 milliarder euro i tredje kvartal, vel 200 millioner euro bedre enn hva Deutsche Telekom tidligere hadde varslet. Goldman Sachs hadde forventet 3,7 milliarder euro. I realiteten betyr dette at selskapet bare trenger 3,3 milliarder euro i fjerde kvartal for å nå årets mål.

Netto tapte selskapet 627 millioner euro, mot et overskudd på 4,1 milliarder euro samme kvartal i fjor. Omsetningen økte sterkt fra 10 til 12,5 milliarder euro.

På fastnett minker selskapet salget, men står fremdeles for en solid del av konsernets inntekter og overskudd. Selskapet har nå solgt unna kabel-TV virksomhetene sine rundt om i landet, noe som også får følger for inntekter og kostnader. Disse inntektene ble på den andre siden spist opp av økte investeringer for å skru opp ISDN og ADSL-tilslutninger.

Nest største virksomhet er T-Mobil som økte inntektene med 55 prosent, selv som følge av oppkjøpet av amerikanske VoiceStream Wireless og økt fortsatt solid kundetilstrømning i Tyskland.

Selskapet holder på prognosen som sier 15 prosents inntektsvekst i år og EBITDA-margin på 30 prosent.

Og som en glede for aksjonærene i selskapet som i oktober kunne feire femårsdagen før børsintroduksjonen av det tyske selskapet; det varsles utbytte til aksjonærene også i år.

Til toppen