Deutsche Telekom ønsker å kjøpe mye - NÅ

Det går mot tidenes teleoppkjøp dersom Deutsche Telekom kjøper det britiske mobilselskapet One2One og de to amerikanske teleselskapene Sprint og Qwest.

Det går mot tidenes teleoppkjøp dersom Deutsche Telekom kjøper det britiske mobilselskapet One2One og de to amerikanske teleselskapene Sprint og Qwest.

Det er den tyskspråklige avisen Handelsblatt som skriver at den tyske teleoperatøren er i eksklusive samtaler med tanke på å kjøpe de tre selskapene. Deutsche Telekom (DT) skal imidlertid ennå ikke ha bestemt seg for hvilken rekkefølge kjøpene bør gjøres i.

Deutsche Telekom avviser det hele som spekulasjoner.

Avisen siterer sentrale kilder innenfor DT på at selskapet også er i samtaler med America Online og Microsoft. De samme kildene benekter derimot et annet avisrykte om at Telekom diskuterer et internasjonalt samarbeid med spanske Telefonica.

Deutsche Telekom mislyktes med å fusjonere med Telecom Italia tidligere i vår, noe som kan sees på som et signal om at DT ønsker å gjøre noe stort, enten fusjon, oppkjøp eller samarbeid.

One2One er en av Storbritannias fire GSM-operatører og er i dag eid av Cable & Wireless og det amerikanske kabel-TV-selskapet MediaOne. Markedet venter at One2One blir solgt denne uken og et salg vil kunne gi eierne over 90 milliarder kroner.

Deutsche Telekom eier allerede ti prosent av aksjene i Sprint, og de to selskapene utgjør to av tre deler i den internasjonale telealliansen Global One, der den tredje partneren er France Telecom. Også tidligere har DT undersøkt mulighetene for ytterligere oppkjøp i Sprint.

Qwest er et USA-basert teleselskap som har satset sterkt på utbygging av et fiberinfrastruktur. Selskapet kjøpte i fjor EUnet og har nettopp inngått avtale om kjøp av det minste av de amerikanske lokaltelefoniselskapene, US West. Et annet lokaltelefoniselskap, Bell South eier ti prosent av aksjene i Qwest.

Deutsche Telekom kommer med sine halvårstall i morgen, torsdag.

Til toppen