Deutsche Telekom ser nordover

Deutsche Telekom skal være på vei inn i Danmark. Dermed blir Sonera mindre aktuell som samarbeidspartner og Telenor får skjerpet konkurranse for Sonofon.

Deutsche Telekom skal være på vei inn i Tele Danmark AS. Dette kan bety skjerpet konkurranse for Telenors Sonofon.

Det skriver den tyske avisen "Welt am Sonntag". Avisen påberoper seg kilder fra teleoperatør-kretser.

I løpet av januar skal den tyske teleoperatøren overta 42 prosent av Tele Danmark fra det amerikanske selskapet SBC Ameritech ifølge avisen.

Markedsverdien på Tele Danmark er i øyeblikket rundt 10,2 milliarder euro, tilsvarende drøye 83 milliarder kroner.

Ifølge avisen vil et slikt oppkjøp kunne dekke noen av de hvite flekkene på Europa-kartet til Deutsche Telekom. Tele Danmark er via Sunrise / DiAx innehaver av en UMTS-lisens i Sveits.

Deutsche Telekom er samtidig partner med Tele Danmark og Belgacom Mobile i det nederlandske mobilselskapet Ben Nederland.

Tele Danmark er imidlertid også allerede inne som eier i den konkurrerende tyske mobiloperatøren Talkline.

For Telenor vil Deutsche Telekoms inntreden i det danske selskapet bety ytterligere konkurranse i det danske markedet for Telenor-selskapet Sonofon.

Deutsche Telekom har i lengre tid vært nevnt som en mulig partner både for danske Tele Danmark og finske Sonera, som også skal være på jakt etter en samarbeidspartner.

Amerikanske SBC Ameritech kan tidligst i 2001 selge sin aksjepost på 41,58 prosent i Tele Danmark som følge av en såkalt 'lock-up-avtale'. SBC fikk sin andel i Tele Danmark gjennom oppkjøpet av amerikanske Ameritech, som i sin tid kjøpte aksjene fra den danske stat - med en klausul om tidligst å selge aksjene i Tele Danmark etter den 19. januar 2001.

Til toppen