RESULTATERFINANS

Deutsche Telekom tapte nesten en milliard euro

Massiv nedbemanning gir store røde tall i Europas største teleselskap.

1. mars 2007 - 08:54

Deutsche Telekom er Europas største teleselskap. Selskapet la frem tall for sitt fjerde kvartal og det var dyster lesning for både aksjonærer og ansatte.

Selskapet tjente 991 millioner euro i siste kvartal i året før, 2005, men i 2006 ble det snudd til et underskudd på 898 millioner euro. Underskuddet kom på tross av en marginal økning i omsetningen, som gikk opp 2,4 prosent og endte på 15,9 milliarder euro.

Underskuddet skyldes i hovedsak kostnader relatert til en større nedbemanning, samt at selskapet mistet en halv million fasttelefon-abonnenter.

Dersom kostnadene relatert til nedbemanningsplanene holdes utenfor, ender resultatet på 824 millioner euro i pluss. Det var en nedgang på 20 prosent sett i forhold til sammenlingbare tall for året før. Nedbemanningskostandene står således ikke alene for hele nedgangen, selv om de utgjør den vesentlige delen av det.

Deutsche Telekom ansatte Rene Obermann som ny toppsjef i november i fjor. Han har lagt frem planen for selskapets fremtid og den inkluderer blant annet at 32.000 stillinger vil bli fjernet innen 2008 er omme. Selskapet har i dag cirka 250.000 ansatte totalt.

Det tyske teleselskapet planlegger allikvel å fortsette å utbetale utbytte til aksjonærene på linje med det selskapet har gjort de siste årene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.