Deutsche Telekom varsler priskutt

Salget stagnerte men overskuddet økte med hele 31 prosent i tredje kvartal for det delprivatiserte tyske televerket, Deutsche Telekom. Nå varsles store priskutt.

Salget stagnerte men overskuddet økte med hele 31 prosent i tredje kvartal for det delprivatiserte tyske televerket, Deutsche Telekom. Nå varsles store priskutt.

Overskuddet i tredje kvartal endte på 1,05 mrd. mark (4,7 mrd. kroner) av en omsetning på 16,76 mrd. mark. Omsetningstakten er imidlertid i ferd med å flate ut, og så langt i år kan selskapet og eierne konstatere en omsetning på 51,4 mrd. mark, som er en vekst på 3,6 prosent fra de tre første kvartalene i 1997 på 49,6 mrd. mark.

Selskapet varsler ved framleggelsen av tallene for tredje kvartal at priskuttene kommer, noe som ikke får særlige positive følger for overskuddet, skal en tro analytikere. Priskuttene skal holde nye aktører på markedet, som Mannesmann Arcor, MobilCom AG, Otelo, og Viag Interkom unna selskapets hovedinntektskilder. Selskapet har ikke opplyst detaljer om priskuttene, men Wall Street Journal skriver i dag at prisen på rikstelefoni vil halveres og vel så det fra årsskiftet for digitale linjer, og noen måneder senere for analoge.

Telekom selv sier at utflatingen skyldes den tøffere konkurransen i Tyskland, der Telenor er med som 10-prosents partner i Viag Interkom, en av de større operatørene i markedet, og en av fire mobiloperatører.

Selskapet sier i kvartalsresultatet at antallet ISDN- og Internett-kunder økte med 27 og 26 prosent siden nyttår, til 9,3 og 2,4 millioner. Selskapet administrerer 46 millioner telefonabonnement, og økte antall mobiltelefonabonnement med 36 prosent til 5,2 millioner.

Til toppen