RESULTATERFINANS

Deutsche Telekom venter elendig år

Deutsche Telekom forventer en nedgang i inntektene på hele 41 prosent i løpet av året på grunn av den knallharde konkurransen på det tyske telemarkedet.

Frode Eriksen
1. des. 1999 - 09:39

Rapportene om dårlig salg kommer samtidig med at selskapet vil få problemer med å selge deler av sitt kabel-TV-nett i løpet av året slik man opprinnelig hadde planlagt. Inntektene fra et slikt salg skulle ventelig styrke økonomien til selskapet, som lenge har forventet betydelig tap av markedsandeler på det tyske hjemmemarkedet i år.

Deutsche Telekom (DT) betalte ti milliarder dollar for det britiske mobilselskapet One2One i august, og det har lenge ligget i kortene at også dette oppkjøpet vil få konsekvenser for inntjeningen i år.


Selskapet skriver i en pressemelding knyttet til resultatene for årets første ni måneder at kjøpet av One2One vil øke inntektene for kvartalet, men også gi 400 millioner dollar i startkostnader.

For å bøte på inntektssvikten trapper selskapet opp sine rasjonaliseringsplaner, og vil redusere antall ansatte med 4000 personer, i hovedsak knyttet til førtidspensjonering og omplassering av ansatte.

Kabel-TV-nettet som dekker 22 millioner husholdninger skal selges, men DT vil beholde minst 25,1 prosent av aksjene i de ni regionale kabel-TV-selskapene som nettet er delt inn i. Det er ennå ikke klart når de ni ulike selskapene skal selges, men DT regner med at to selskap skal være solgt i løpet av året.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.