Diamond først ute med Savage2000

Neste generasjon av S3 sin Savage-familie med grafikkbrikker, Savage2000, vil først nå markedet på et Diamond-kort. Dette vil trolig skje allerede før jul.

Neste generasjon av S3 sin Savage-familie med grafikkbrikker, Savage2000, vil først nå markedet på et Diamond-kort. Dette vil trolig skje allerede før jul.

S3 lanserte denne uken Savage2000, en solid videreutvikling av dagens Savage4-brikke. Brikken som støtter inntil 64 MB med 128 bits grafikkminne, vil monteres på forholdsvis rimelige grafikkort fra blant annet Diamond. Diamond regner med å kunne levere slike kort fra og med fjerde kvartal i år. Prisen ventes å ligge mellom 169 og 249 dollar.

Savage2000-brikken vil komme i to utgaver, Savage2000 og Savage2000+. Forskjellen på de utgavene er klokkehastighetene grafikkmotoren og minnet arbeider med. Mens normalutgaven arbeider med klokkehastigheter på opptil 166 og 150 MHz for henholdsvis minnet og grafikkmotoren, vil Savage2000+ arbeide med klokkehastigheter på opptil 200 MHz for både grafikkmotor- og minnedelene.

Med en dobling av minnet i forhold til Savage4 vil grafikkmotoren kunne arbeide mer fleksibelt. Blant annet vil brikken kunne tilby trippelbuffrede oppløsninger på opptil 1600x1200 med 32 bits fargedybde og et 32-bits Z-buffer, samtidig som det forsatt er tilgjengelig 32 MB for teksturer.

Savage2000 skal være i stand til å levere en fyllingsrate på over 700 megateksler per sekund, nesten fire ganger så mange som Voodoo3-brikkene. Dette er gjøres mulig ved å benytte doble piksel- og tekstur-pipeliner. I tillegg skal brikken ha en såkalt QuadTexture-motor som gjør det mulig å sette sammen fire teksturer per klokkesykel.

Brikken skal også benytte en teknologi med navnet S3TL (S3 Transform and Lightning) som skal fire til ti ganger så høy polygon og belysningskompleksitet som dagens raskeste grafikkort for konsumentmarkedet. Brikken har også en 350 MHz RAMDAC og støtte for AGP 4X.

Alt dette skal til sammen gi høyere grafikkvalitet samtidig som ytelsen også forbedres og belastningen av PC-ens sentralprosessor senkes. Dette betyr at kortet blir mindre avhengig av en virkelig rask sentralprosessor for å gi bra ytelse.

Savage2000 vil ellers ha meget god støtte for DVD som også avlaster PC-ens sentralprosessor. I tillegg er det støtte for digital videoavspilling, digitale flatskjermer, vanlig TV-utgang og HDTV.

(Kilder: S3 og EETimes)

Til toppen