Difi legger seg «påskeflate»

Fjerner Word-skjema.

Difi legger seg «påskeflate»
Bilde: Rex/All Over Press

«Oi, dette var triste saker. Nesten som å se et barnehagebarn som forsøker å åpne en lås med en kvist» og «Er ikke Difi litt sent ute med et hjelpeløst forsøk på en aprilspøk?».

Leserne våre visste ikke om de skulle le eller gråte, da digi.no torsdag skrev om løsningen Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) hadde valgt for å ta imot skjerma fra landets innbyggere.

Artikkelen fikk fart på sakene. Nå trenger du ikke lenger Microsoft Word for å sende inn forslag på digitale suksesshistorier i offentlig sektor.

– Her legger vi oss påskeflate. Vi har nå fjernet prosessen med å laste ned, fylle ut og sende inn word.docx. Vi lager en bedre løsning som er på plass ganske snart.

Det skriver Difis kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen i en e-post til redaksjonen sendt fra påskefjellet.

Allerede før han tar skiene fatt innover Hønedalen i strålende sol, har etaten sørget for å erstatte Word-dokumentet med en nettbasert skjemaløsning.

INGEN SKAM Å SNU sier Eirik Andersen i Difi.
INGEN SKAM Å SNU sier Eirik Andersen i Difi. Bilde: Difi

– Det gikk litt fort i svingene i innspurten til påskeferien. Vi ivrer etter å løfte digitale suksesshistorier på Digitaliseringskonferansen 5. juni, skriver Andersen og benytter anledningen til å skryte av mange påmeldte deltakere.

Poenget med konferansen er å øke farten på digitaliseringen i offentlig sektor. De ber fremdeles om å få innspill til digitale suksesshistorier, men nå altså uten krav til at forslagene sendes inn med særskilte dokumentformater.

– Fjellvettreglene er gode å ha i påsken. Det er heller ingen skam å snu og endre kurs når man jobber med digitalisering, sier Eirik Andersen.

    Les også:

Les mer om: