Difi må finne ny sjef

Hans Christian Holte har fått ny toppjobb.

Difi må finne ny sjef
Bilde: Marius Jørgenrud

Hans Christian Holte ble fredag utnevnt som ny skattedirektør etter Svein Kristensen. Dermed må Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) finne en ny toppsjef.

Det ble tidligere i år kjent at Holte hadde søkt stillingen som toppsjef for det han selv kalte «en offentlig hjørnesteinsbedrift».

I dag er det Svein Kristensen som er skattedirektør. Han har jobbet i skattedirektoratet siden midten av 90-tallet men vært direktør siden 2006. Dette er en stilling som gis på åremål på seks år av gangen, men Kristensen fikk forlenget sitt engasjement med ett år i fjor.

En av grunnene til at Holte nok fikk jobben er hans tunge IT-erfaring. Skatteetaten har vært gjennom en heftig digitalisering de siste årene, og etaten har vært pionerer når det gjelder å ta i bruk nettet. Blant annet var det Skatteetaten som tok initiativet til Altinn, sammen med Brønnøysundregistrene og Statistisk Sentralbyrå.

Det er ikke kjent hvem som tar over som ny sjef i Difi, men direktoratets sentrale posisjon i digitaliseringen av det norske samfunn gjør at dette er en jobb svært mange, både i offentlig og privat sektor, vil være interessert i.

– Jeg vil gratulere Hans Christian Holte med utnevnelsen. Dette er et godt og spennende valg. Han er rette mann for å kunne bringe digitaliseringen i Skatteetaten og offentlig sektor videre. Jeg opplever at vi har lagt et godt grunnlag, og at Skatteetaten er i førersetet i digitaliseringen av kommunikasjonen mellom borgerne, næringslivet og det offentlige, sier avtroppende skattedirektør Svein Kristiansen i en kommentar til digi.no.

Holte begynner i sin nye jobb i august 2013, opplyser Finansdepartementet i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om: