Difi må finne ny sjef

Hans Christian Holte har fått ny toppjobb.

Difi må finne ny sjef
(Bilde: Marius Jørgenrud)

Hans Christian Holte har fått ny toppjobb.

Hans Christian Holte ble fredag utnevnt som ny skattedirektør etter Svein Kristensen. Dermed må Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) finne en ny toppsjef.

Det ble tidligere i år kjent at Holte hadde søkt stillingen som toppsjef for det han selv kalte «en offentlig hjørnesteinsbedrift».

I dag er det Svein Kristensen som er skattedirektør. Han har jobbet i skattedirektoratet siden midten av 90-tallet men vært direktør siden 2006. Dette er en stilling som gis på åremål på seks år av gangen, men Kristensen fikk forlenget sitt engasjement med ett år i fjor.

En av grunnene til at Holte nok fikk jobben er hans tunge IT-erfaring. Skatteetaten har vært gjennom en heftig digitalisering de siste årene, og etaten har vært pionerer når det gjelder å ta i bruk nettet. Blant annet var det Skatteetaten som tok initiativet til Altinn, sammen med Brønnøysundregistrene og Statistisk Sentralbyrå.

Det er ikke kjent hvem som tar over som ny sjef i Difi, men direktoratets sentrale posisjon i digitaliseringen av det norske samfunn gjør at dette er en jobb svært mange, både i offentlig og privat sektor, vil være interessert i.

– Jeg vil gratulere Hans Christian Holte med utnevnelsen. Dette er et godt og spennende valg. Han er rette mann for å kunne bringe digitaliseringen i Skatteetaten og offentlig sektor videre. Jeg opplever at vi har lagt et godt grunnlag, og at Skatteetaten er i førersetet i digitaliseringen av kommunikasjonen mellom borgerne, næringslivet og det offentlige, sier avtroppende skattedirektør Svein Kristiansen i en kommentar til digi.no.

Holte begynner i sin nye jobb i august 2013, opplyser Finansdepartementet i en pressemelding.

    Les også:

Til toppen