KARRIERE

Difi-sjef søker toppjobb

Vil ta over «hjørnesteinsbedrift i det offentlige».

«Superbyråkrat» Hans Christian Hole leder i dag Direktoratet for fornying og IKT. Men dersom det går som han vil er hans neste tittel Skattedirektør.
«Superbyråkrat» Hans Christian Hole leder i dag Direktoratet for fornying og IKT. Men dersom det går som han vil er hans neste tittel Skattedirektør. Bilde: Marius Jørgenrud
11. apr. 2013 - 08:35

Hans Christian Holte leder i dag Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) og er en mektig herre når det kommer til IT i offentlig sektor. Nå vil han ta over skattedirektoratet.

Holte har nemlig søkt jobben som skattedirektør, viser en oversikt fra Finansdepartementet. Han skal ha kommet med sin søknad etter at fristen gikk ut, men skriver i en SMS at han har søkt på eget initiativ.

I dag er det Svein Kristensen som er skattedirektør. Han har jobbet i skattedirektoratet siden midten av 90-tallet men vært direktør siden 2006. Dette er en stilling som gis på åremål på seks år av gangen, men Kristensen fikk forlenget sitt engasjement med ett år i fjor.

Jobben som skattedirektør vil få mye makt når det kommer til digitaliseringsarbeidet. Skattedirektoratet tok i sin tid initiativet til Altinn, som har utviklet seg til å bli en bærebjelke i digitaliseringen av offentlig sektor. Nettopp digitaliseringen av offentlig sektor har vært hoved-jobben til direktoratet Holte har vært med å lede siden opprettelsen.

Som digi.no beskrev torsdag morgen har skattedirektoratet også en stor utfordring knyttet til nye fødselsnummer - noe som er et IT-prosjekt med meget store dimensjoner.

Men Holte er ikke alene om å konkurrere om jobben. Regiondirektør i Skatt Øst, Nina Schanke Funnemark samt leder for Sentralskattekontoret for Storbedrifter, Vegard Kristiansen, har også søkt jobben sammen med Thorbjørn J. Gaarder og Manpreet Kaur Bassi.

– Det er ikke så ofte stillinger av denne type er ledige. Dette er en mulighet jeg vil prøve meg på. Det er en stor og spennende lederutfordring i en hjørnesteinsbedrift i det offentlige. De har viktige utfordringer på digitaliseringssiden, sier Holte til digi.no. Han forteller også at han sendte inn søknaden på eget initiativ og at han nå bare avventer den videre prosessen.

Selv om søknaden fra Holte kom inn etter søknadsfristen utløp, så er det ikke i seg selv noe hinder.

– Det er anledning å realitets-vurdere søknader som kommer inn etter søknadsfristen så lenge det ikke forsinker beslutningsprosessen. Til en så sentral lederstilling i samfunnet ønsker vi et bredest mulig søkergrunnlag, sier avdelingsdirektør Håkon Tandstad i Administrasjonsavdelingen i Finansdepartementet. Det er de som har utlyst stillingen.

– Rekrutteringsprosessen går nå sin gang på vanlig måte og vi vil nå ikke ta i betraktning ytterligere nye søknader. Det er viktig nå at søkerne blir vurdert på en ordentlig måte. Det er derfor foreløpig for tidlig å si noe bestemt om når utnevnelse og tiltredelse kan skje, sier Tandstad til digi.no.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.