JUSS OG SAMFUNN

Difi-sjefen må holde koken inntil videre

Ingelin Killengreen fortsetter på ubestemt tid.

Statsapparatet fant en snarvei for at Ingelin Killengreen kunne fortsette som Difi-direktør inntil spørsmålene om omlegging av direktoratets oppgaver og mandat er avklart.
Statsapparatet fant en snarvei for at Ingelin Killengreen kunne fortsette som Difi-direktør inntil spørsmålene om omlegging av direktoratets oppgaver og mandat er avklart. Bilde: Espen Zachariassen
16. apr. 2015 - 14:52

Ingelin Killengreen skulle etter planen holde styr på IT-direktoratet Difi inntil etatens nye rolle var avklart på senvinteren.

Da var hun i prinsippet kvalifisert til å gå av med pensjon, siden hun passerte 67 år i november i fjor.

Men ting er ikke avklart for en eventuell omorganisering av Direktoratet for forvaltning og IKT, og direktøren blir sittende inntil videre.

Det bekrefter Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD).

Les også: IT-direktoratet vil ha mer makt

Unntak

– Ingelin Killengreen vil lede fram til ny direktør er på plass. Hovedsammenslutningene har gitt sin tilslutning til at det kunne gjøres unntak fra kunngjøringsplikten for forlengelse av tilsettingsperioden, forklarer statssekretær Paul Chaffey (H) i KMD.

Han viser til at tjenestemannsloven åpner for å ta en snarvei i slike situasjoner. I § 23 nr. 4 heter det:

"I særlige tilfelle kan stadfestelsesmyndigheten i samråd med hovedsammenslutningene samtykke i at et reglement fravikes."

Formalitetene ble unnagjort allerede i januar.

Statssekretær Paul Chaffey bekrefter at Ingelin Killengreen fortsetter som Difi-sjef inntil videre. <i>Bilde: Espen Zachariassen</i>
Statssekretær Paul Chaffey bekrefter at Ingelin Killengreen fortsetter som Difi-sjef inntil videre. Bilde: Espen Zachariassen

Vakuum

Hvor lenge Killengreen må utsette eventuelle fremtidsplaner, er usikkert.

Difi befinner seg i et slags vakuum, der man venter på hva slags omlegginger KMD kommer med, eventuelt i samarbeid med andre departementer.

Hovedspørsmålene er hvordan Difi kan bli en sterkere strategisk partner for de store omstillingsprosjektene i staten.

Samtidig må det avklares om Difi må nøye seg med færre oppgaver for å takle den rollen.

Saken har skapt en del debatt. Ikke minst har næringslivet engasjert seg.

Ingen deadline

Og først når man har alt dette på plass, og vet hva en ny direktør skal lede, er det aktuelt å lete etter den nye toppsjefen.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
På trappene til internasjonal suksess
På trappene til internasjonal suksess

– Når venter man å komme i mål med Difis organisering og virkeområder, slik at man kan utlyse direktørstillingen?

– Oppfølging av gjennomgangen av Difi må ses i sammenheng med øvrige IKT- og forvaltningspolitiske tiltak som regjeringen arbeider med. Arbeidet er høyt prioritert. Det er ikke satt noe konkret tidspunkt for når dette arbeidet skal sluttføres, sier Chaffey.

Sier lite

Hva hovedpersonen selv tenker om å jobbe videre "på overtid" vites ikke. Når digi.no ber Difi om en kommentar fra Killengreen, er det smått med svar å få.

– Hun er blitt bedt om å sitte til ny direktør er på plass og sagt ja til det. Ingelin har ikke noe å tilføye utover dette, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Andersen.

Så du denne? Staten etterlyser vellykkede IT-prosjekter

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.