Digert underskudd i Nokia

Blodrøde tall for første gang på ti år.

Digert underskudd i Nokia
Bilde: Marius Jørgenrud

Finsk industris flaggskip Nokia må for første gang på et tiår bokføre tap. Mobiltelefonkjempen gikk i tredje kvartal i år med et underskudd på 426 millioner euro.

Dette tilsvarer rundt 3,5 milliarder kroner, mens Nokia i samme periode i fjor hadde et overskudd på 1.469 millioner euro eller vel 12 milliarder kroner. Salget sank fra 12.237 millioner euro i perioden juli-september 2008 til 9.810 millioner i tredje kvartal i 2009.

Nokias nettverksdivisjon fikk i tredje kvartal et tap på 53 millioner euro, mens den i samme periode i fjor fikk et overskudd på 177 millioner. Det totale markedet for nettverksutstyr ventes å falle med rundt 5 prosent i år, sa Nokias talsmenn torsdag.

- Aksjemarkedets dom over Nokia ble hard, kursen på aksjer i selskapet falt med 6 prosent, skrev nyhetsbyrået FNB. Samtidig kunne konsernets svenske erkerival Ericsson notere seg for en kursoppgang på 2 prosent.

Nokia har ifølge sine egne beregninger 38 prosent av det globale markedet for mobiltelefoner, og regner med økende salg i fjerde kvartal. Konsernledelsen tror det vil bli mulig å beholde dagens markedsandel. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: