IT-NORGE

Digi.no åpner debattspalte

Et forum for bransjen på nettet.

5. okt. 2009 - 09:44

På Internett kan alle ytre seg overalt. Vi har forum, blogger, artikkelkommentarer, lynmeldinger og sosiale nettverk.

Men en ting er underlig nok fortsatt forbeholdt papirpublikasjonen: Kronikk- og debattspaltene, der profilerte folk skriver kvalifiserte innlegg med utgangspunkt i den rollen de har i samfunnet.

Dette har vi tenkt å gjøre noe med.

Derfor åpner vi i dag et debattforum på digi.no. Et forum som i motsetning til brukerdrevne fora på nettet vil være redaksjonelt styrt, med krav til faglig og språklig kvalitet.

Først ut er Per Morgen Hoff, generalsekretær i IKT-Norge. Som representant for store deler av bransjen er han en viktig stemme i enhver debatt rundt temaer som interesserer våre lesere.

Vi har invitert et tyvetalls debattanter fra alle deler av bransjen, samt fra den delen av offentlig virksomhet som beskjeftiger seg med IKT på politisk plan. Flere har svart positivt, og vi håper på mange innlegg i tiden som kommer.

Debattspalten er selvsagt åpen også for andre enn de vi har invitert innledningsvis. Men her skal det holdes et høyt nivå, og digi.no forbeholder seg retten til å ikke publisere innlegg som vi mener ikke holder høy nok kvalitet. Vi kan dessverre ikke tilby betaling.

Kommentarfeltet under innleggene er selvsagt åpent for alle, men selve debattplassen er reservert for de som vil ytre seg i mer utfyllende form.

Vi håper at dette nye forumet vil bli en ny plattform for den løpende, norske debatten om IKT-relaterte spørsmål i videste forstand. Det er vel også lov å håpe at dette vil bidra til å rehabilitere nettet som en plattform for seriøs debatt?

Har du bidrag? Send innlegg (med fullt navn og kontaktinformasjon, stilling og bilde) til redaksjon@digi.no!

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.