digi.no bytter publiseringsløsning

Etter å ha brukt det samme publiseringssystemet siden oppstarten i 1996, har redaksjonen fra og med i dag fått et nytt og bedre system å jobbe med.

All ros til Lotus Notes og Domino, men systemet var nå overmodent for uskifting.

digi.no er siden tidenes morgen, det vil si august 1996, blitt skrevet og publisert ved hjelp av Lotus Notes. Løsningen har tjent oss vel, men ble til slutt for lite fleksibel. Lotus Notes er jo ikke først og fremst laget for webpublisering, selv om systemet selvsagt ikke er helt uegnet til dette formålet.

Etter at digi.no i fjor sommer ble kjøpt opp av Katalysator Media, som også eier nettstedene DinSide, iMarkedet og Propaganda, ble det raskt konkludert med at alle nettavisene etter hvert ville satse på publiseringsløsningen til DinSide. Løsningen er stort sett egenutviklet og gjennomgikk i høst en betydelig oppgradering.

Basissystemene for publiseringsløsningen er fullt og helt basert på åpen kildekode. Det grunnleggende er operativsystemet Linux, databasesystemet MySQL, webserveren Apache, programmeringsspråket PHP og proxyserveren Squid som brukes som en HTTP-akselerator.

All omlegging medfører nye feilkilder, og overgang til et nytt og omfattende publiseringssystem er intet unntak. Det er derfor trolig en hel del funksjonalitet som ikke fungerer helt som den skal ennå. Vi tror vi har relativt bra oversikt over disse feilene nå, men skulle du oppdage feil også mot slutten av uken, må du svært gjerne gjøre oss oppmerksomme på dette.

Resultatet av denne omleggingen vil etter hvert føre til nye og bedre tjenester fra digi.no, samt en forhåpentligvis mer effektiv hverdag for oss i redaksjonen, selv om det nok til å begynne med vil føre til noen brutte lenker, ditto bildebaner og annet smårusk.

Ha noen dagers tålmodighet med oss :-)

Til toppen