digi.no-lesere får tredobbel gratis-konto

digi.no har gjort en avtale med Mamut: Alle våre lesere kan i løpet av helgen få en gratis, tredoblet lagringskonto.

digi.no har gjort en avtale med Mamut: Alle våre lesere kan i løpet av helgen få en gratis, tredoblet lagringskonto.

På mandag lanserte programvareselskapet Mamut en stor nyhet for alle norske bredbåndsbrukere.

Alle norske Internett-brukere får nå Mamut Online Backup med en 250 MB gratis lagringskonto. Tilbudet krever hverken at man er kunde av Mamut eller av noen spesifikk bredbåndslevernandør.

Meningen er at brukere skal benytte kontoen til backup, både av innstillinger og dokumenter. Det vil også være plass til noe bilder, men dette krever raskt mer plass.

Saken om Mamut ble lest svært godt på digi.no og vi har derfor fått lov å servere våre lesere følgende hyggelige - og helt gratis tilbud:

Alle digi.no-lesere kan i løpet av helgen (innen mandag klokken 12:00) skaffe seg en gratis konto som er tre ganger større enn standard-tilbudet. Klikker du på lenken under, vil du få en lagringskonto på 750 MB i stedet for det alle andre får - 250 MB.

Klikk her for å komme for å få en gratis 750 MB lagringskonto.

Slik fungerer systemet:
Løsningen er ikke begrenset til backup, forklarer Mamut på spørsmål fra digi.no. Man kan bruke den til å dele for eksempel dokumenter mellom kollegaer eller bilder mellom familiemedlemmer.

Bildet under viser programmets hovedbilde hvor man velger hva man vil kopiere over til Mamuts servere.

Systemet generer en sikkerhetsnøkkel som er lang å taste inn, men den er ikke et sertifikat og kan transportes på en USB-nøkkel eller sendes på epost til andre brukere, får digi.no vite.

Mamut, som er mest kjent som markedsleder på forretningssystemer til små og mellomstore bedrifter, har tidligere lansert andre gratistilbud. Selskapet lanserte under dot-com-årene gratis nettsider for norske brukere.

Systemet fungerer langt på vei som det til Telenor nylig lanserte med 100 MB lagringsplass: Man laster ned en klient og får generert en sikkerhetsnøkkel. Så kan man velge ut hvilke mapper eller filtyper man vil ha kopiert over til Mamut-kontoen. Filene blir så kryptert og kopiert over.

Det er på behovet for mer plass Mamut skal tjene penger. Særlig digitalkamera vil nok være en driver, for de skaper stadig større og flere bilder på norske harddisker.

- De fleste sikrer PC-en, men ikke den forretningskritiske informasjonen som er lagret på PC-ene. Når ulykken inntreffer lar fysisk utstyr seg enkelt erstatte, mens informasjon i de fleste tilfeller er umulig å gjenskape. Det er derfor et paradoks at ikke flere oppbevarer sikkerhetskopier av sine data på et fysisk atskilt sted, sier Eilert Hanoa, adm. direktør i Mamut.

Og prisene mye lavere enn hva Telenor tilbyr. En utvidelse med 1 GB vil bare koste 10 kroner, 5GB vil koste 49 kroner og 10 GB vil koste 99 kroner.

Til toppen