Digi.no slått ut av strømbrudd

Tilbake igjen etter flere timers nedetid.

Digi.no slått ut av strømbrudd

Tilbake igjen etter flere timers nedetid.

Digi.no og alle de andre nettpublikasjonene til Aller Internett nå tilgjengelige igjen etter å ha blitt slått ut av et omfattende strømbrudd i Hafslunds nett, noe som berørte deler av Oslo. Strømbruddet berørte også blant annet regjeringskvartalet og universitetsområdet.

Strømmen kom relativt raskt tilbake igjen, men dessverre medførte strømbruddet visse følgefeil for Aller Internett. Serverne til våre nettsteder er plassert hos en ekstern leverandør, og da strømmen forsvant, sviktet både strømaggregat og batterier.

Digi.no får opplyst at driftsleverandøren testet utstyret for bare to dager siden, og da fungerte det hundre prosent.

Fordi strømmen forsvant helt i serverrommet, fikk serverne og filsystemer et brutalt avbrudd. Så selv da strømmen kom tilbake, var det ikke tilstrekkelig bare å skru på serverne igjen. Nettverksfilsystemet måtte verifiseres før servene som er avhengige av dette, kunne startes.

IT-direktør i Aller Internett, Kent Vilhelmsen, forteller til digi.no at dersom dette hadde skjedd om cirka to uker, ville vi ikke ha nedetid.

– Vi har gjort investeringer i utstyr på et nytt datarom slik at vi får full redundant løsning. Dette betyr to lokasjoner hvorav ett kan gå ned uten at brukerne merker noe. Dette vil gi oss meget god stabilitet, selv om - slik som nå - leverandørens strømtilførselssikringsløsninger på en lokasjon overhodet ikke virker

som det skal, sier Vilhelmsen.

Fortsatt opplever digi.no og søsternettstedene visse driftsforstyrrelser, men vi håper å få løst dem i løpet av kort tid.

Til toppen