digi.no tester VideoLogic HomeC@m

Konkurransen på webkamera-markedet tilspisser seg. VideoLogic kaster seg nå ut i konkurransen med HomeC@m. digi.no har sett nærmere på kameraløsningen.

Konkurransen på webkamera-markedet tilspisser seg. VideoLogic kaster seg nå ut i konkurransen med HomeC@m. digi.no har sett nærmere på kameraløsningen.

Webkameraet VideoLogic HomeC@m
VideoLogic HomeC@m.

HomeC@m er VideoLogics bidrag til WebCam-markedet. I det siste har denne typen produkter blitt svært populært rundt i de tusen hjem. Med et webkamera kan du legge ut "live" bilder på hjemmesiden din eller lage små filmsnutter.

Kameraet fra VideoLogic benytter seg av USB, og er dermed veldig enkelt å installere. Du plugger bare inn USB-kontakten bak på PC-en mens den står på, og installasjonsprogrammet starter automatisk. Brukervennlig og greit.

HomeC@m leveres med en imponerende programpakke. Her finner du alt du trenger for å utnytte kameraet maksimalt; publisering, opptak, redigering, arkivering og manipulasjon. Programmene er enkle og oversiktlige, og man kommer fort i gang.

På toppen av kameraet finnes det en knapp for manuell "eksponering". Med denne er det veldig enkelt å lage animasjonsfilmer, da man selv kan bestemme når det skal tas bilde.

Et lite minus ved produktet er kabelen. Det går to kabler ut fra kameraet; en for bilde og en for lyd. Sammen blir disse ganske tunge, og det kan være vanskelig å få kameraet til å stå stødig på den lille foten. I pakken følger det også med en "klype" som er ment for bærbare PC'er. Denne bedrer stabiliteten betraktelig.

Kameraets CCD-brikke er i stand til å fange opp bilder og video med en oppløsning på opptil 640x480 punkter (352x288 punkter v/full motion video). Dette er mer enn bra nok til den bruken produktet er ment til. Skal du lage "profesjonelle" video- eller stillbildeproduksjoner må du imidlertid ty til dyrere saker.

Kameraet ligger prismessig godt an, spesielt med tanke på alle programmene som følger med (veiledende utsalgspris er kr.1 075,- inkl.mva.). Norsk importør for HomeC@m er Input AS.

Les også

Til toppen