digi.nos julegaveguide: Nytt tastatur og mus

Nytt tastatur og mus er et billig julepresang som folk vil huske hele neste år.

Ser du etter en litt billigere julepresang til deg selv eller dine venner, er mus eller tastatur et hyggelig alternativ. En ny mus eller et nytt tastatur kan gjøre kan gjøre en enorm forskjell - både funksjonmessig og ergonomisk. Dessuten vil den som får presangen vil både se den og bruke den mange timer hver eneste dag.

De to største leverandørene av mus og tastatur er Logitech og Microsoft.

Mus:

Det er deilig å slippe kabelen på musen. Den aller tøffeste musen nå om dagen er den trådløse Microsoft Intellimouse Explorer for Bluetooth. Med i pakken følger det en Bluetooth-basestasjon du kobler til PCen med USB-plugg. Dermed får du kontakt med musen - og andre bluetooth-produkter som mobiltelefonen din. Musen koster 800 kroner og har fire programmerbare knapper og vrihjul. Musen har en optisk leser, ikke en tradisjonell musball, som merker hvordan du beveger hånden.

Nettbutikker for harde pakker:
Klikk på butikken og vinduet åpnes i nytt vindu:

Trenger du ikke Bluetooth, kan du få trådløse mus med tradisjonell radioteknologi helt ned i 250 kroner. En mellomting som gir den optiske presisjonen koster 400-500 kroner fra Logitech eller Microsoft.

Tastatur:

Personlig ser vi ikke den helt store nytten i trådløse tastaturer, men enkelte vil nok ha glede av dem. Du får kjøpt slike enten løst eller i samlepakker med trådløse mus.

Uansett om det er trådløst eller ei, vil et nytt tastatur være til stor glede. Nyere tastaturer gir ekstraknapper med direktetilgang til funksjoner som avspilling av PC, volum, sjekk epost eller åpne nettleser. Skal du kjøpe et nytt tastatur, bør du vurdere et tastatur som er delt på midten med tastene vinklet ut mot hver arm. Det kan se rart ut og virke uvant, men det er en stor avlastning for armene som det ikke tar lang tid å bli vant til.

Logitech® Internet Navigator Keyboard Special Edition (rundt 400 kroner) har mange direktefunksjons-knapper og Logitech Cordless Desktop Comfort (rundt 700 kroner) er et delt tastatur.

Microsoft Natural Multimedia Keyboard er et delt tastatur til 400 kroner og til 500 kroner kan du få både et trådløst tastatur og mus fra Microsoft (Microsoft Wireless Desktop).

Til toppen