JUSS OG SAMFUNN

digi og Nextel etablerer Domino-hotell

digi tegnet nylig avtale med Telenor Nextel om et samarbeidsprosjekt basert på Lotus Domino-teknologi. Avtalen innebærer at Nextel vil sette opp en Domino-server sentralt i sitt web-rack. digi bruker Lotus Notes som server-programvare idag, og vil i løpet av kort tid gradvis konvertere til Domino.

Pål Leveraas
8. apr. 1997 - 16:00

Pilotprosjektet starter i begynnelsen av mai og går seks måneder frem i tid. Hensikten er å bygge opp kompetanse på Domino. I startfasen blir digi den eneste brukeren av det nye server-tilbudet fra Nextel.

digi publiseres i dag ved hjelp av Lotus Notes og et tillegg til denne programvaren som heter "web publisher". Alle HTML-filer genereres automatisk fra Notes, og alle interne relasjoner vedlikeholdes også ved hjelp av Notes.

Notes-teknologien gjorde at hacker-angrepet på Nextel hadde små konsekvenser for digi. Mens Nettavisen og Dagbladet mistet en hel dags produksjon, var det for digis vedkommende bare et spørsmål om å kjøre ut en ny publisering av Notes-databasene.

I motsetning til web publisher-teknologien som genererer statiske ferdig HTML-filer gir Domino en dynamisk generering av innholdet. I det du forespør en artikkel i digi, genereres den. Dette krever mer av serveren, men gir mye større fleksibilitet med hensyn til skreddersøm til hver enkelt bruker. Domino åpner også for de kraftige fritekstsøk-mekanismene i Notes.

Samarbeidet med Nextel blir det første større prosjektet i Norge hvor Domino brukes som server. digi regner med en gradvis overgang fra begynnelsen av mai. Prosjektet går straks inn i en beta-test fase, og vi er interessert i brukere som ønsker å være med på dette. Henvendelser må skje til Bjørn Ludvigsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra