BEDRIFTSTEKNOLOGI

Test: Siemens S40

digi test: Siemens S40

Siemens S40 er en trebånds-telefon utstyrt med HSCSD, WAP 1.1, IrDA-port, diktafon, stort adressebok-minne og blå bakgrunnsbelysning. Pen telefon, men langt fra perfekt, mener digis test-mann.

20. aug. 2001 - 09:32

I boksen
Siemens S40 kommer i eske inneholdende telefon, batterilader, et Lithium Ion-batteri, en brukerhåndbok og en CD med programvare for synkronisering. I tillegg fikk vi en datakabel i separat eske.

Telefonens ytre
Siemens S40 er en elegant design-telefon, og opererer i 900/1800/1900 MHz-nettene, veier omtrent 97 gram og måler 112 x 44 x 22 mm.

Siemens S40. <i>Foto: Siemens</i>
Siemens S40. Foto: Siemens

Tastaturet har stilige knapper, men det er naturlig å spørre seg om stilige knapper kan ha gått på bekostning av brukervennligheten. På toppen av telefonen finner man IrDA-porten, og på høyre side befinner det seg en navigasjonsknapp som gir deg rask tilgang til både telefonbok og meny.

Skjermen virker veldig liten i første øyekast, men klarer å presentere det den skal likevel - dels på grunn av en liten skrifttype. I tillegg har skjermen blå bakgrunnsbelysning, en farge som fungerer helt greit for mine øyne.

Telefonens indre
Operativsystemet i Siemens S40 består av en Oppsett-meny og en hurtigmeny. I oppsett-menyen får man tilgang til undermenyene Nettverkstjenester, Nettverksvalg, Lydsignaloppsett, Telefonoppsett, Samtaleoppsett, Meldingsoppsett, Kalenderoppsett og Sikkerhet. Det er veldig sjelden man trenger å gå inn her for å endre på noe, så det er litt merkelig at denne menyen har fått en så fremtredende posisjon på standardskjermen (plassert nederst til høyre).

Det man vanligvis forbinder med Meny, finner man under noe som kalles Listemenyen. Denne nås ved å trykke opp på navigeringsknappen. Her finner man alle de kjente menyvalgene som meldinger, telefonbok, anropsliste, diktafon, kalender og IrDA-aktivering. Ved å trykke "ned" på navigeringsknappen kommer man til Telefonboken.

I motsetning til for eksempel Siemens SL45 så har ikke S40 noen god og logisk inndeling av funksjoner. De funksjonene som ligger under "planlegger" i Siemens SL45 er spredd utover, og den mest interessante funksjonen i S40 er adresseliste som man finner under menyvalget telefonlister. Her kan man lagre inntil 1000 kontakter med navn, adresse, telefonnumre, memo og fødselsdagsdato, og disse kan også synkroniseres mot PC-er og PDA-er.

Under kalender kan man legge inn alarmer for ulike hendelser, og de kan enkelt slettes ved å gå inn på vis alarmer. Hver alarm kan inneholde 160 tegn, så man burde ha nok plass til å beskrive hvorfor alarmen går. Diktafonen hos denne telefonen har på den andre siden et minne på inntil kun 5 minutter, og muligheter for stemmeoppkall og andre talekommandoer er ikke tilstede.

Telefonen i bruk
Siemens S40 fremstår som en telefon der HSCSD er det viktigste. Menysystemet er ikke særlig brukervennlig og jeg trives heller ikke med å bruke tastaturet. Forsinkelser finnes ikke, men knappene virker tunge å trykke inn. Dette gjelder ikke navigeringsknappen på høyresiden, som derfor bør brukes så mye som mulig.

Batterikapasiteten utmerket og batteriet varer i godt og vel en uke ved normal bruk. Talekvaliteten derimot er veldig dårlig, iallfall på vår testtelefon. Man kjenner igjen personen i den andre enden, men det må også være et minstekrav til dagens mobiltelefoner, så S40 passerer så vidt.

Programvaren for synkronisering med PC-en er lett å installere og fungerer helt greit med Microsoft Outlook.

Konklusjon
Siemens S40 er flottest å se til, samtidig som den er god å ha dersom man trenger HSCSD-overføring. Er det andre ting du mener en telefon skal være god på, og du vil ha en Siemens-telefon, kan du like godt spandere på deg 1300 kroner ekstra og kjøpe en Siemens SL45 og få en mye bedre telefon.

  • Negative sider: Dårlig talekvalitet og ustrukturert menysystem.
  • Positive sider: Er utstyrt med HSCSD og har lekkert design.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.