digi test: Siemens S40

Siemens S40 er en trebånds-telefon utstyrt med HSCSD, WAP 1.1, IrDA-port, diktafon, stort adressebok-minne og blå bakgrunnsbelysning. Pen telefon, men langt fra perfekt, mener digis test-mann.

I boksen

*

Siemens S40 kommer i eske inneholdene telefon, batterilader, et Lithium Ion-batteri, en brukerhåndbok og en CD med programvare for synkronisering. I tillegg fikk vi en datakabel i separat eske.

*
Telefonens ytre

*

Siemens S40 er en elegant design-telefon, og opererer i 900/1800/1900 MHz-nettene, veier omtrent 97 gram og måler 112 x 44 x 22 mm.

*

Tastaturet har stilige knapper, men det er naturlig å spørre seg om stilige knapper kan ha gått på bekostning av brukervennligheten. På toppen av telefonen finner man IrDA-porten, og på høyre side befinner det seg en navigasjonsknapp som gir deg rask tilgang til både telefonbok og meny.

*

Skjermen virker veldig liten i første øyekast, men klarer å presentere det den skal likevel - dels på grunn av en liten skrifttype. I tillegg har skjermen blå bakgrunnsbelysning, en farge som fungerer helt greit for mine øyne.

*
Telefonens indre

*

Operativsystemet i Siemens S40 består av en Oppsett-meny og en hurtigmeny. I oppsett-menyen får man tilgang til undermenyene Nettverkstjenester, Nettverksvalg, Lydsignaloppsett, Telefonoppsett, Samtaleoppsett, Meldingsoppsett, Kalenderoppsett og Sikkerhet. Det er veldig sjelden man trenger å gå inn her for å endre på noe, så det er litt merkelig at denne menyen har fått en så fremtredende posisjon på standardskjermen (plassert nederst til høyre).

*

Det man vanligvis forbinder med Meny, finner man under noe som kalles Listemenyen. Denne nås ved å trykke opp på navigeringsknappen. Her finner man alle de kjente menyvalgene som meldinger, telefonbok, anropsliste, diktafon, kalender og IrDA-aktivering. Ved å trykke "ned" på navigeringsknappen kommer man til Telefonboken.

*

I motsetning til for eksempel Siemens SL45 så har ikke S40 noen god og logisk inndeling av funksjoner. De funksjonene som ligger under "planlegger" i Siemens SL45 er spredd utover, og den mest interessante funksjonen i S40 er adresseliste som man finner under menyvalget telefonlister. Her kan man lagre inntil 1000 kontakter med navn, adresse, telefonnumre, memo og fødselsdagsdato, og disse kan også synkroniseres mot PC-er og PDA-er.

*

Under kalender kan man legge inn alarmer for ulike hendelser, og de kan enkelt slettes ved å gå inn på vis alarmer. Hver alarm kan inneholde 160 tegn, så man burde ha nok plass til å beskrive hvorfor alarmen går. Diktafonen hos denne telefonen har på den andre siden et minne på inntil kun 5 minutter, og muligheter for stemmeoppkall og andre talekommandoer er ikke tilstede.

*
Telefonen i bruk

*

Siemens S40 fremstår som en telefon der HSCSD er det viktigste. Menysystemet er ikke særlig brukervennlig og jeg trives heller ikke med å bruke tastaturet. Forsinkelser finnes ikke, men knappene virker tunge å trykke inn. Dette gjelder ikke navigeringsknappen på høyresiden, som derfor bør brukes så mye som mulig.

*

Batterikapasiteten utmerket og batteriet varer i godt og vel en uke ved normal bruk. Talekvaliteten derimot er veldig dårlig, iallfall på vår testtelefon. Man kjenner igjen personen i den andre enden, men det må også være et minstekrav til dagens mobiltelefoner, så S40 passerer så vidt.

*

Programvaren for synkronisering med PC-en er lett å installere og fungerer helt greit med Microsoft Outlook.

*
Konklusjon

*

Siemens S40 er flottest å se til, samtidig som den er god å ha dersom man trenger HSCSD-overføring. Er det andre ting du mener en telefon skal være god på, og du vil ha en Siemens-telefon, kan du like godt spandere på deg 1300 kroner ekstra og kjøpe en Siemens SL45 og få en mye bedre telefon.

*

  • Negative sider: Dårlig talekvalitet og ustrukturert menysystem.

  • Positive sider: Er utstyrt med HSCSD og har lekkert design.

Til toppen