JUSS OG SAMFUNN

Digilog tar en "Global Money Games"

Digilog, selskapet som gir brukerne belønning for å se på reklame, synes det norske markedet blir for lite. Bedriftens hovedkvarter flyttes til Sveits, et trekk som bobleselskapet Global Money Games en gang i tiden også gjorde.

Hilde Nyman
12. mars 1999 - 12:16

Martin Eikeland, administrerende direktør i Digilog tror selskapet vil ha større internasjonale muligheter om det får base i Sveits i stedet for i Norge. Adressen til konsernet vil ikke lenger være Oslo, men Genève.

- Det har med hele "settingen" rundt markedsrådgivere i Norge å gjøre. Det blir også for små forhold i Norge til å få produktet opp i volum. Vi får mange spørsmål om hva og hvor Norge er, så vi vil ha et annet utgangspunkt som er kjent ute i verden. Mulige internasjonale partnere kjenner sveitsisk lovgivning, dessuten bor det det internasjonale styret i Sveits. Vi er i gang i Spania og Tyskland, land hvor "settingen" er mer tydelig. Der får vi et bedre utgangspunkt, tror Eikeland.

- Er dette en siste krampetrekning á la Global Money Games fra Digilogs side?

- Nei, det er ingenting i den retning. Vi har en sterk finansiering og sterke partnere. Internett-annonsering har tatt lang tid, men norgesselskapet vårt er på full fart mot lønnsomhet. Jeg utelukker ikke at vi kan fortelle om balanseresultat innen kort tid, sier Eikeland til digi.no.

Det at Internett-penetrasjonen er lavere i alle de tre nevnte land, bekymrer ham ikke.

- Pentrasjonen er lavere, men det er snakk om større marked. Vi har partnere som blant annet gir oss tilgang til hele Latin-Amerika, så det er mer enn bare Spania. I disse områdene går vi i et joint venture med et av verdens største spanskspråklige nettsteder ww.ole.com, forteller Eikeland.

Digilog selges til holdingselskapet Targer Holding som skal plasseres i Geneve, og Digilogs aksjonærer vil bli bedt om å selge aksjene i det eksisterende Digilog Norge. For åtte aksjer i Digilog AS får nåværende aksjonærer én i holdingsselskapet.

- Kommer de fire ansatte som er igjen i Digilog til å flytte til Sveits?

- Nei, vi har en del folk ute i Europa allerede, men vi kommer til å ha en ledelse som rekrutteres i Sveits. Norgeskontoret vil fortsette sitt arbeid. Det som skjer er at vi holder på å utvikle systemet til et meldingssystem som kan utvides til å gå inn i intranett og ekstranett, sier Eikeland. Denne satsingen må ifølge selskapet gjøres for og i det internasjonale markedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.