JUSS OG SAMFUNN

DigiNotar ligger igjen med brukket rygg

Konkursbegjærte seg selv.

Vasco Data Security International, moderselskapet til den svært så kritiserte utstederen av sikkerhetssertifikater, nederlandske DigiNotar, kunngjorde i går at datterselskapet på mandag søkte distriktsdomstolen i Haarlem om å få slå seg selv konkurs. Domstolen innvilget begjæringen og slo DigiNotar konkurs i går.

Domstolen har utpekt en bobestyrer og en konkursdommer som vil ta seg av forretningene til selskapet under konkursprosessen.

– Selv om vi er bedrøvet over denne hendelsen og omstendighetene som gjorde det nødvendig, vil vi minne våre kunder og investorer om at episoden ved DigiNotar ikke påvirker Vasco sentrale autentiseringsteknologi, sier T. Kendall Hunt, formann og administrerende direktør i Vasco, i en pressemelding.

– [...] vi planlegger å samarbeide med bobestyreren og dommeren så langt det praktisk lar seg gjøre for å avslutte forretningene til DigiNotar på en passende måte for dets ansatte og kunder. Vi planlegger også å samarbeide med nederlandske myndigheter i deres etterforskning av personen eller personene som er ansvarlige for angrepet på DigiNotar, sier Hunt.

Jan Valcke, Vascos president og operative sjef, sier i pressemeldingen at selskapet ikke har noen planer om å starte noen virksomhet knyttet til autentisering av sertifikater i nær framtid.

Det går tydelig fram av pressemeldingen at den er rettet mot dem som har investert i Vasco, siden det meste handler om hvordan angrepet på DigiNotar og den etterfølgende konkursen påvirker økonomien til moderselskapet.

Gårsdagens konkurs kommer ikke overraskende. Etter innbruddet som førte til utstedelse av hundrevis av falske SSL-sertifikater, den manglende varslingen om hendelsen og de senere avsløringene om elendig sikkerhet i systemene som ble angrepet, ville selskapet aldri igjen kunnet gjenoppta sertifikatvirksomheten.

    Les også:

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.