Kjelleren på Digiplex er på 3000 kvadratmeter, men kundene leier egne datarom på forskjellige størrelser. Her står salgsdirektør Kjetil Ertnæs i en av de mange gangene som leder inn til kundenes datarom.

Kundelisten er lang og tung: HP, Steria, Oslo Kommune, mobilselskapet Network Norway, Telio, NSB og to internett og driftsleverandører; Powertech og Active 24. De videreselger plass til sine kunder igjen. Men for å øke sikkerheten står det ikke et kundenavn på noen dør eller noe annet sted.

Kundene leier bare rommet og kan putte inn hva de vil. Her har en ukjent kunde satt opp flere separate bur i rommet slik at ansatte som skal vedlikeholde systemene bare har tilgang til utvalgte systemer.

Hele bygget er sikret med røykfølere og automatisk gasslukking, noe de færreste har i sine egne datarom.

Det flyttes så mye servere inn og ut av lokalene at Digiplex har en egen samling med traller og et eget rom for utpakking (det skaper støv, noe servere ikke er så glade i. Dette rommet med emballasje er fyllt opp på en dag.

Kjelleren på Ulven er sikret med store batterisystemer og et - snart to - nødaggregater som kan startes på fire sekunder. Denne strømmen sikrer også kjøleanleggene som står i hvert rom.


Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

;