Digital er i rute

Tallene som Digital oppgir for siste kvartal, kan synes skuffende, men tyder heller på at selskapet er i rute.

Tallene som Digital oppgir for siste kvartal, kan synes skuffende, men tyder heller på at selskapet er i rute.

Digital slår fortsatt Microsoft i omsetning per kvartal – denne gangen med 3,34 milliarder dollar mot 3,2 milliarder – men overskuddet ligger langt etter: 51 millioner dollar mot programvaregigantens 1,04 milliarder.

Selskapets leder Robert Palmer sier han er fornøyd med resultatforbedringen, men at han ikke er tilfreds med verken omsetning eller utbytte.

I tilsvarende kvartal i fjor var overskuddet dobbelt så stort – 124 millioner dollar. Påstanden om at Digital er på bedringens vei bygger på en sammenlikning med forrige kvartal der overskuddet var 31,9 millioner dollar. Selskapet forbedrer en større reorganisering fra slutten av regnskapsåret 30. juni, og prøver antakelig å få inn så mange sorger som mulig i inneværende regnskapsår. New York-børsen reagerte positivt på de nyeste kvartallstallene, og kursen gikk opp fra 26 til 26,50 dollar.

Selskapets positive forretningsområder er Internett-produkter, Windows NT-relaterte produkter og nettverksprodukter generelt. Alpha-produktene viser en økning i antall enheter, men en to prosents nedgang i omsetning – kanskje ikke uventet, store prisnedsettelser (opptil 47 prosent) tatt i betraktning.

Halvlederavdelingen opplevde sin beste kvartal noensinne, med en økning på 40 prosent. Avdelingen står for selve Alpha-brikken, samt Digitals engasjement i StrongArm-brikken som driver selskapets egne nc-er (network computer) og forhåpentligvis snart også noen av konkurrentenes.

Framgangen i Windows NT går delvis på bekostning av virksomheten rundt Unix. Selskapet sier seg likevel fornøyd med å ha beholdt en 20 prosent andel i markedet for servere og relaterte produkter til verdens Internett-tilbydere.

Digitals framtid antas å være nært knyttet til markedsakseptet for Alpha-systemene. Den store utfordringen her skal være å vinne nye andeler i den nedre delen av markedet.

I en pressemelding heter det at Digital i Norge har opplevd en økning i ordreinngangen på over 30 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Pc-divisjonen fortsetter den positive utviklingen fra forrige kvartal med 35 prosent økning til 4.450 solgte enheter. Det pekes også på en "betydelig vekst" i salget av konsulent- og driftstjenester, til kunder som Storebrand, Kværner, Saga og Shell. Ifølge adm. dir. Tom Scharning hemmes ytterligere vekst på dette området av mangel på tilgang til relevant kompetanse.

Til toppen