Digital-kamera for den manuelle feinschmecker

Nå kommer et nytt fire-megapikslers kamera målrettet mot den litt mer avanserte digatalfotografen.

Nå kommer et nytt fire-megapikslers kamera målrettet mot den litt mer avanserte digatalfotografen.

Det er Sony som står bak kameraet som inngår i den såkalte Cyber-shot-serien.

Sony DSC-S85 kommer i svart habitt istedenfor den tradisjonelle sølvgråe designen (bildet over er av forgjengeren DSCS75H), og ifølge produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge er målgruppen den litt mer avanserte digitalfotobrukeren.

Ifølge 'vaskeseddelen' fra Sony er det første gang selskapet har utviklet et digitalkamera som tilbyr 4 megapikslers bildeoppløsning (effektivt 3,9 megapiksler). 14-bit DXP digital signal-prosessering og optikk fra Carl Zeiss skal ifølge produsenten gi bedre billedklarhet, i tillegg til at apparatet er ustyrt med en 3x optisk og 6x digital zoom. Foruten et tradisjonelt okular kan fotografen vurdere objektet gjennom kameraets menydrevne LCD-skjerm på 2,5-tommer.

Det nye digitalkameraet vil muligens finne endel interessenter blant fotoentusiaster som sverger til manuell overstyring av automatikken. Kamerabrukeren kan velge å bruke en manuell modus, som mellom annet gir mulighet for separat innstilling av lukketid og blenderåpning, punktmåling, bruk av ekstern blitz og justerbar hvitbalanse.

Standardbatteriet skal ifølge produsenten ha en levetid på 180 minutter (eller 3000 bilder), og en annen finesse er muligheten for å ta opp inntil 90 minutter med video og lyd (MPEG) forutsatt at en benytter Sonys lagringsmedium "Memory Stick" (128 MB).

TABELL: Tekniske spesifikasjoner, Sony DSC-S85

Optikk (Carl Zeiss Vario Sonnar): - Autofokus-funksjon

- Kamera ristevarsling

- 'Røde øyne'-reduksjon

- Selvutløser

- Lukketid-modus: 8"-1/1000

Opptaksformater: - JPEG (normal)

- MPEG1

- TIFF

- GIF

Opptakshastighet: - Oppløsning 2272 x 1704 - cirka 3,4 sekunder

- Oppløsning 640 x 480 - cirka 3.0 sekunder

Generelt: - Oppstartstid cirka 5,4 sekunder

- Størrelse (bredde x høyde x dybde): 117 mm x 71 mm x 64 mm

- Vekt m/batter og tilbehør: 462 gram

digitoday.no har ennå ikke fått testet kameraet, så alle opplysninger er ene og alene basert på informasjon fra produsenten.

Til toppen