Digital kapitulerer overfor Intel

Digital har ifølge en talsmann for selskapet gått med på å levere hemmelige dokumenter vedrørende en av Intels planlagte prosessorer.

Digital har ifølge en talsmann for selskapet gått med på å levere hemmelige dokumenter vedrørende en av Intels planlagte prosessorer.

Digital Equipment Company (DEC) kapitulerer med dette overfor deler av et søksmål framstilt av Intel tidligere i år. De hemmelige dokumentene skisserte Intels tekniske og markedsmessige plan for Merced, Intels første RISC-prosessor som ventes neste år. Datamaskinprodusenter, slik som Digital, benytter seg av informasjon i slike konfidensielle Intel-dokumenter for å planlegge nye utgaver av sine personlige datamaskiner.

En talsmann for Digital, Dan Kaferle, sier til CNET at selskapet ennå ikke har returnert dokumentene, men at de har bestemt seg for å gjøre det.

- Dokumentene er mer enn et år gamle og ble gitt til Digital slik at Digital kunne gi kritiske tilbakemeldinger til Intel angående deres designprosess av Merced, forklarer Kaferle.

- Vi har ikke behov for denne informasjonen og vi deltar ikke i utviklingen av Intels svært forsinkede 64-bit prosessor. Vår 64-bit prosessor har vært på markedet i fem år og vi er ikke interessert i å hjelpe Intel med å designe brikken, så informasjonen er irrelevant for oss.

Til tross for at Digital i lang tid har ligget i teten i markedet av prosessorer som er basert på en arkitektur raskere enn eksisterende 32-bit prosessorer, leverer Digital langt flere datamaskiner som inneholder Intel-brikker enn som er utstyrt med Digitals egen Alpha-prosessor.

Kampen om dokumentene oppsto etter at Digital saksøkte Intel for å ha stjålet hemmelige halvlederteknologier, samt for å ha overtrådt en håndfull av Digitals patenter vedrørende halvledere.

Intel svarte med å få retten til å tvinge Digital til å levere tilbake alle sensitive dokumenter.

Ifølge kilder CNET har vært i kontakt med, hadde Digital blant annet konfidensielle dokumenter som omhandler kommende Intel Pentium II-brikker.

Digital sa at de ville beholde materiale som var en del av Intels normale kommunikasjon med datamaskinprodusentene.

- Det er ikke vår intensjon å returnere materiale som Intel rutinemessig leverer til andre datamaskinprodusenter, er Kaferles kommentar om de andre dokumentene.

Analytikere har ifølge CNET sagt at Digital kunne få store ulemper i forhold til konkurrenter som IBM, Compaq og Hewlett-Packard, hvis de ble nektet tilgang til Intels planer.

Intel opprettholder søksmålet for å få tilbake de øvrige dokumentene.

Til toppen