Copyright-striden mellom Digital og Intel ble innledet i våres da Digital gikk til retten med anklagen om at Intel ulovlig skulle ha brukt Digital-patentert teknologi i Pentium-prosessoren. Intel svarte med et motsøksmål for å få tilbake alle konfidensielle dokumenter de selv hadde levert til Digital. Intel truet videre med ikke å fornye en avtale om leveranse av Pentium-brikker som Digital trenger i sin PC-produksjon. Denne avtalen utløper ved utgangen av tredje kvartal.
Mandag etterkom Digital noen av kravene i motsøksmålet og leverte tilbake dokumenter knyttet til Intels framtidige Merced-prosessor. Selskapet nekter stadig å levere tilbake dokumenter knyttet til andre av Intels prosessor-prosjekter. Merced er et fellesprosjekt mellom Intel og Digital som Digital nå sier man ikke er interessert i å bidra til.
Onsdag opplyste Digital at man hadde inngått en avtale med Intel som sikret tilstrekkelige leveranser av Pentium-brikker ut fjerde kvartal.
En fjerdedel av Digitals omsetning - i 1996 2,2 milliarder dollar av til sammen 8,4 milliarder - er knyttet til Pentium-baserte PC-er og servere.
Med sikrede leveranser går altså Digital til mot-mot-søksmål for å slå fast at Intels krav om å få tilbake alle konfidensielle dokumenter knyttet til ulike prosessorutviklingsprosjekter, strider mot USAs antitrust-lovgivning. Det heter i søksmålet at Intels andel av det hjemlige og det globale markedet for mikroprosessorer "nærmer seg 90 prosent" og at Intel gjør alt for å "opprettholde denne markedsandelen og makten en slik markedsandel medfører." Ved at Digital i motsetning til sine konkurrenter ikke lenger holdes konfidensielt ajour med Intels prosessor-utvikling, utsettes selskapet for en ulovlig behandling etter antitrust-lovene, understrekes det.
Intel avviser mot-mot-søksmålet blankt. På uavhengig juridisk hold er det uenighet om hvorvidt Intels sterke markedsposisjon strider mot antitrust-lovgivningen, skriver Wall Street Journal.