ANALYSER

Digital rapportering til staten lønner seg ikke

NHO hevder at digital innlevering til staten med Altinn foreløpig ikke gir noen besparelser.

En ny rapport fra Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) hevder at elektronisk rapportering gjennom Altinn ikke har lykkes med å spare tid og penger for bedriftene.

NHO undersøkte hvordan deres medlemsbedrifter oppfatter myndighetenes arbeid med å forenkle bedriftenes hverdag og de mener at de manglende effektiviseringsgevinstene skyldes at arbeidet har manglet helhetlig og overordnet styring.

- Vi er mest opptatt av hvilke samordninger som er mulig. For eksempel må man i dag levere lønns- og trekkoppgaver, dette kunne gått direkte fra lønnsslippen. Samtidig har trygdeetaten et arbeidsgiver og arbeidstagerregister, som ville vært unødvendig hvis opplysningene kunne blitt hentet fra lønnsslippen, Knut Høylie, fagsjef for skatt i Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening (NARF) til dagensit.no

NARF ønsker også at flere tjenester samles inn under Altinn slik at det blir færre registre å forholde seg til for næringslivet.

NHO er allikevel positiv til Altinn som tiltak og håper det satses mer på løsningen for at det skal oppnå den ønskede effektiviseringsgevinsten.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.