BEDRIFTSTEKNOLOGI

Digital ruster for 64-bit NT

Digital lanserer en ny høyytelses arbeidsstasjonsserie for Digitals eget Unix-system. Når 64-bit NT kommer, forhåpentligvis i løpet av året, vil Digital lokke de samme kundene over på NT.

Eirik Flaa
5. mai 1997 - 19:57

En ny aggressivt priset arbeidsstasjonserie skal posisjonere Digital før 64-bit Windows NT kommer på markedet. Arbeidsstasjonene vil i utgangspunktet selges med Digitals Unix-system, men allerede før nyttår vil maskinene markedsføres som det ideelle valg for dem som ønsker å gå over til 64-bit NT. Faktisk vil Digitals maskinvare være eneste alternativ for innovatører som ønsker å satse på det nye NT-systemet, i henhold til selskapet.

- Prismessig har vi lagt oss meget lavt for i første rekke å få solid fotfeste i det tyngre arbeidsstasjonsmarkedet Når Microsoft kommer med sitt første 64-bit operativsystem, vil vi tilby våre kunder å gå over på NT, sier produktsjef for arbeidsstasjoner i Digital, Geir Vikan, til digi.no. Han forklarer at Digital har inngått et omfattende samarbeide med Microsoft for å tilpasse det nye operativsystemet til Alpha-prosessoren. Vikan tror dessuten at det første 64-bit NT-systemet kan være rett rundt hjørnet.

- Selv om NT 5.0 er utsatt til over nyttår, kan det godt tenkes at det kommer en 64 bit versjon i NT 4-serien langt før den tid, sier Vikan.

De nye maskinene til Digital som går under navnet Personal Workstation au vil være maskinmessig identiske til Personal Workstations. Eneste forskjell vil være at disse kan kjøres på 64-bit Unix, hvilket ikke er tilfelle for Alpha Station som er tilpasset 32-bit NT. De nye maskinene vil være tilgjengelig med den nye Alpha-brikken som kjører på hele 600 MHz.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.