BEDRIFTSTEKNOLOGI

Digital satser på AMD i Norge

Digital har valgt å ta inn morselskapets AMD-baserte PC-er inn til Norge, etter at selskapet har merket en formidabel etterspørsel etter Intel-klonene.

Eirik Flaa
5. aug. 1997 - 14:46

Norske databrukere må ikke for enhver pris ha Intel-prosessorer i PC-en. Dette er noe Rask Engros i Drammen lenge har visst, og REC-maskiner ble annonsert med K6-brikken allerede for fire måneder siden. Siden den gang har salget gått over all forventning - eneste skår i gleden har vært at AMDs leveringsdyktighet til tider har vært heller slett.

I følge Digital er dette nå bedret, og selskapet tar nå inn sin AMD K6-baserte Venturis-serie til Norge.

- Vi har merket stor etterspørsel etter K6-maskiner, og det virker som om AMD har fått god mottakelse for de nye brikkene på det norske markedet, sier produktsjef for PC-er i Digital Equipment Corporation AS, Kjell Arild Sandvik, til digi. Foreløpig dreier det seg om Venturis FX-2-modeller med 166, 200 og 233 MHz prosessorer. 266 MHz-versjonen tør Sandvik foreløpig ikke satse på.

- Såvidt jeg vet, er det mulig for oss å bestille 266 MHz-varianter, men foreløpig er jeg usikker på hvor god leveringsdyktigheten på denne modellen er og har derfor ikke bestilt noe av denne, sier Sandvik, som ikke forventer de helt store volumene på K6-variantene.

- Jeg vi bli overrasket om K6-maskinene vil utgjøre mer enn ti prosent av den totale PC-omsetningen vår, sier Sandvik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.