Digital skole uten skolebøker

Som de første i verden har en skole i Texas kuttet ut skolebøkene helt.

Som de første i verden har en skole i Texas kuttet ut skolebøkene helt.

Empire High School blir en av de første offentlige amerikanske skole som skygger unna alt av trykket skolemateriell.

Ifølge Yahoo News starter 340 studenter opp denne høsten med hver sin bærbare Apple PC (iBook). Empire High er en helt ny skole som er utviklet nettopp for et trykk-fritt miljø.

Skolen tror at elektronisk læring vil gi større engasjement.

Tiltaket er et resultat av et to år langt pilotprosjekt med 600 nasjonale skoler som har i enkelte klasser utstyrt PC til hver student.

Talsmann for utdanningspolitikk Mark Schneiderman i Software and Information Industry Association i Washington, tror det kan være dobbelt så mange skoler nå som tester ut elektronisk læring.

Likevel bruker de fleste skoler tekstbøker, og Scneiderman tror på en forsiktig tilnæring før tekstbøkene omsider fases ut for godt.

Flere grunnskoler og videregående utstyrer for eksempel elever med PC, mens lærerne fortsatt bruker tekstbøker.

Utgivere av tradisjonelle fagbøker, kaster seg nå på bølgen og tilbyr digitale format for å få et fotfeste i utviklingen.

Studentene laster ned materiell fra Internett. Skolen har et filtersystem som gir klare begrensninger på hva som kan lastes ned. Løsningen kontrollerer også besøkende til praterom (chat) og lynmeldinger som normalt kan forstyrre elever.

Studentene gjør også all hjemmearbeid interaktivt. Et dataprogram avdekker plagiat av kilder og avskrift mot andre studenter.

    Les også:

Sosiallærer Jeremy Gypton uttaler at digital læring var lettere enn forventet. Studentene har fort tilegnet seg metoder som å lese raskt på nett, søke etter kilder, snakke med nettgrupper og kommentere og koordinere gruppearbeid.

En av de største utfordringer har vært å få opp farten i bruk av Word , mener han.

Til toppen