JUSS OG SAMFUNN

Digital-TV på skinner

NRK har i dag fått grønt lys av styret til å sammen med Norkring utvikle et jordbundet nett. Fire analoge sendere skal bygges ut til å også kunne ta imot digitale signaler, alle fire er sør for Dovre.

Hilde Nyman
15. mars 1999 - 16:43

Kringkastingsledelsen på Marienlyst fikk i dag fullmakt til å inngå en intensjonsavtale med distribusjonsselskapet Norkring AS. Dermed ser det ut til at digitale prøvesendinger i et bakkesendernett, ikke er langt unna.

Statens Medieforvaltning har allerede gitt klarsignal til Norkring om å starte prøvesendinger. Nå skal Norkring bygge ut fire av de analoge senderne til også å kunne motta digitale signaler, melder NRK i en pressemelding.

De fire senderne er Tryvann (Oslo), Ulriken (Bergen), Mistberget (Eidsvoll) og Gulen (Ytre Sogn). I følge NRK tar Norkring sikte på å bygge ut to transpondere som vil gi kapasitet til rundt åtte fjernsynskanaler.

NRK håper at intensjonsavtalen med Norkring vil bidra til at engasjementet for et jordbundet nett for digital kringkasting blir større blant de andre aktørene på markedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.