Digital video gjør patruljebilen til overvåkningssentral

Politibiler i USA får et videosystem som gjør kontinuerlige opptak av alt som skjer, for å sikre bevis i forkant av en eventuell inngripen.

Politibiler i USA får et videosystem som gjør kontinuerlige opptak av alt som skjer, for å sikre bevis i forkant av en eventuell inngripen.

Ifølge Reuters er systemet satt sammen av IBM. Det skal i første omgang installeres i 32 patruljebiler i den idylliske byen Yakima i delstaten Washington.

Svært mange amerikanske politibiler har analogt videoutstyr som brukes til bevisopptak på åstedet. Poenget med det digitale systemet er at det gjøres kontinuerlige opptak av lyd og bilder rundt hele patruljebilen, hele tiden. Opptakene går kontinuerlig til et mellomlager med en kapasitet på rundt fire minutter. I det øyeblikket politifolkene slår på sirenen og blinklysene, aktiveres et system som sørger for at både mellomlageret og det pågående opptaket går direkte til en bærbar harddisk. Det innebærer at hele forløpet til den mulige forbrytelsen er bevart i lyd og bilder. Mens opptaket går til disken, suppleres lyden med opptak fra trådløse mikrofoner på politifolkenes belter.

Når patruljeøkten er over, tømmes opptakene fra harddisken til en server med en samlet lagringskapasitet på 3,5 terabytes.

Systemet koster Yakima-politiet 463.000 dollar, eller rundt 3,5 millioner kroner. IBM skal ha liknende prosjekter i sju andre politidistrikter i USA.

Terrorangrepene mot USA 11. september 2001 skjerpet myndighetenes interesse for ny teknologi.

Reuters skriver at myndighetene i byen Seal Beach i delstaten California, prøver ut et Cisco-system som lar politifolk kople seg inn på bankenes overvåkningskameraer fra sine patruljebiler. En annen ide er å utstyre konstablene med trådløse videokameraer som festes til jakkelommen.

Til toppen