JUSS OG SAMFUNN

Digitale kart finner veien til London

London-avisen The Evening Standard tar nå i bruk digital teknologi og tilbyr sanntids-kart i avisens dekning av hva som skjer i millionbyen.

Hilde Nyman
23. feb. 1998 - 12:17

Londons største avis, ettermiddagsavisen The Evening Standard, tar i bruk nye verktøy for å kapre flere av de rundt to millioner nettbrukerne i London. På avisens nettsted tilbys leseren selv å studere kartet og bevege seg i himmelretningene nord, sør, øst og vest. Nettstedet er derfor spart for å opprette sider for hver enkelt kartbit, skriver engelske Computer Weekly.

Produktet The Evening Standard har brukt, er MapObjects Internet Map Server gjennom det engelske ESRI software.

- Fordi kartprogramvaren gjør det mulig å opprette kart i real-time, representerer programvaren en stor fordel for nettstedutviklere, sier Elisabeth Butolo i Associated MediaBase (AMB) til Computer Weekly. Det er AMB som har utviklet nettstedet for The Evening Standard.

På nettstedets beskrivelse av for eksempel foreslåtte turer i London, viser pekere til kartet som også indikerer nærmeste undergrunnsstasjon. Nettstedet henvender seg både til innbyggerne selv og til turister som planlegger å besøke byen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.