AVTALER & KONTRAKTER

Digitale søknader til 4 milliarder kroner

Fire milliarder kroner deles ut årlig til forskningsprosjekter. En ny portal skal kvalitetsikre søknadene.

Forskningsrådet fordeler årlig fire milliarder kroner til forskningsprosjekter. Den nye virksomhetsportalen til Norges Forskningsråd kan bli et viktig verktøy for å øke kvaliteten på behandlingen av prosjektene.

- Med mottak av nærmere 90 prosent av søknadene siste døgn før de to hovedsøknadsfristene, ligner utfordringene på de Skattedirektoratet har for selvangivelsen i april, sier spesialrådgiver Finn Simonsen.

En like stor utfordring ligger i at vel 80 prosent får avslag på sin søknad.

Norges forskningsråd er avhengig av at myndigheter, søkere og andre interessenter har tillit til at forskningsmidlene anvendes på best mulig måte.

- Kvaliteten i vurderingen av søknadene må derfor være høy, framhever spesialrådgiver Finn Simonsen.

Forskningsrådet har valgt å sette ut driften.

Infostream Services er tiltrodd ansvaret for driften av virksomhetsportalen. Flere titalls millioner skal investeres i utvikling, prosjektledelse, drift og organisasjonsutvikling på virksomhetsportalen.

Driftskontrakten løper i minimum to år og har en verdi av 2.5 millioner kroner. Den ble vunnet i konkurranse med blant annet Telenor, Steria og Basefarm.

- Det har vært svært viktig for oss å finne en leverandør som kan gi stor trygghet for en stabil driftssituasjon under toppbelastningene som søknadsfristene innebærer, uttaler Simonsen.

Portalen er utviklet av Software Innovation, og DaVinci er brukt til rådgivning og prosjektledelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.