JUSS OG SAMFUNN

Digitalisering skaper enorme skannerjobber

Nå skal kommunene digitaliseres, noe som skaper enorme skanne-jobber. Bærum kommune er godt i gang.

Krav om forenkling og effektivisering, vil etterhvert tvinge fram digitale løsninger i kommunal og offentlig sektor.

Bærum kommune har kommet godt i gang med den digitale utviklingen, og lagrer i prinsippet ikke mer papir. I løpet av året skal kommunen skanne over 40 000 byggesaksmapper på opptil 600 000 sider.

Bærum kommunene er dog blant de større i landet, men prosjektet demonsterer at det kan bli mye store prosjekter for både de som selger store skannere og tilbyr hjelp i årene fremover. Det finnes 434 kommunere i Norge og byggesak er bare en av mange dokumentsamlinger.

Jobben vil være så stor at kommunen har valgt å legge jobben ut på anbud, skriver Asker og Bærum budstikke.

Kjell Berge hos Geodata-avdelingen i Bærum kommune tror det kan være snakk om mer enn en person som må jobbe heltid med dette i ett år. I tillegg til den fysiske jobben med å skanne, skal det også tilrettelegges for et nytt system.

Til dette ønsker kommunen et firma som har erfaring med tilsvarende prosjekter.

Det er byggesaksmapper i Bærum fra 1972 til 2004 som skal lagres elektronisk. Det innebærer opptil 600 000 A4 ark som nå oppbevares i et stort arkiv i kommunegården i Sandvika. Hvert enkelt ark må legges i en skanner og avfotograferes.

Alle byggesaksmappene skal knyttes til kommunens kart på Internett. Når man klikker på eiendommen, skal man også få opp dokumentene i byggesaksmappen. Dette kan være alt fra tegninger til huset, tillatelse til et tilbygg eller avslag på en terrasse.

Alle dokumenter som har kommet til siden 2004 er allerede lagret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.