FORBRUKERTEKNOLOGI

Digitalkamera med mye ekstra

Samsung har annonsert et lite digitalkamera med uvanlig tilleggsfunksjonalitet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. feb. 2006 - 13:06

Samsung annonserte i dag et nytt digitalkamera, VP-MS11, som i tillegg til å være en svært kamera, også bringer med seg funksjonalitet som ikke er vanlig for denne typen produkter. Det er tydelig at kamera vil markedsføres overfor kunder som ønsker en alt-i-ett-løsning i stedet for å måtte fylle lommene med både to og tre forskjellige enheter. Samsung kaller denne typen enheter for Miniket.

Selve kameraet har en oppløsning på 5,25 megapiksler (2592 x 1944) og er utstyrt med 3x zoom. Det har makrofunksjon og gir fotografen tilpasningsmuligheter for fokusering, motivprogram, hvitbalanse, eksponeringskompensasjon og spesialeffekter. Kameraet har støtte for PictBridge, bildestabilisator og blits. Det har en 2,5 tommer stor skjerm og e internt minne på 128 MB. Dette kan utvides med opptil 1 GB med microSD-kort. Kameraet kan lades via en USB-kabel.

Kameraet kan leveres i to fargevarianter, svart med innslag av sølv, eller i heldekkende sølv. Det måler 56,3 x 95 x 19 millimeter og veier 143 gram.

    Les også:


Som de fleste andre digitalkameraer har VP-MS11 også støtte for videoopptak. Dette gjøres med full DVD-oppløsning (720 x 576) med 25 bilder per sekund. Opptakene lagres i MPEG4-formatet. Det innebygde minnet gir mulighet for elleve minutters innspilling. Den optiske zoomen kan benyttes, og kameraet inneholder flere funksjoner for å tilpasse eksponering, hvitbalanse og spesialeffekter.

Kameraet har også en innebygd MP3-spiller med equalizer og diktafon med opptak i Wav-format. Dessuten kan det brukes som webkamera - det tilbyr streaming og MJEG med støtte for nyere Windows-utgaver.

I tillegg kan det selvfølgelig benyttes som eksternt lagringsmedium.

Det som mangler for å få en komplett lomme-enhet, er selvfølgelig mobiltelefon, tidsplanlegger og GPS. Men det kommer nok.

VP-MS11 kommer på markedet i Norge i februar og vil leveres med strømkabel, batteri, stereo hodetelefoner, AV-kabel, USB-kabel, bærerem, veske og programvaren DV Media Pro 1.0 og Video Studio. Forventet utsalgspris er 3500 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.